Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Ewood Park
Rovers halen zes op zes
Luc Goderis

Blackburn speelde vanavond in het eigen Ewood Park niet alleen in de "away-kit", ze leken tijdens de eerste helft bijwijlen zelfs de bezoekende ploeg.  Na de herneming stelden de Rovers echter orde op zaken en domineerden de wedstrijd.  Een vleugje magie van Tugay, een elfmeter van Jeffers en een goal van McCarthy zetten de al bij al verdiende 3-0 op het bord.

FC Bazel cre脙芦erde tijdens de eerste 45 minuten de beste en gevaarlijkste kansen en de Rovers mochten blij zijn dat ze aan de pauze geen 0-2 in het krijt stonden.  Brad Friedel was weeral eens de redder in nood toen hij net na het kwartier een prima reflex in huis had tegen het schot van Adelino Eduardo.

Andr脙漏 Ooijer deed eveneens zijn duit in het zakje en blokte wat later een prima schot van Scott Chipperfield.  De Rovers stelden er bitter weinig tegenover, maar kort voor de pauze zag Morten Gamst Pedersen zijn volley door Franco Costanzo gepakt.

Na de herneming herstelden de Rovers het evenwicht.  De thuisploeg had niet alleen het meeste balbezit, maar domineerde de tweede helft.

Het duurde echter tot een kwartier voor het einde eer de ban gebroken was.  Oude krijger Kerimouglu Tugay haalde vanop zo'n vijfentwintig meter verschroeiend uit en opende de score.

De Rovers voetbalden vanaf dan bevrijd en drukten hun Zwitserse bezoekers nu helemaal tegen het eigen doel.  Reto Zanni haalde twee minuten voor tijd Gamst Pedersen in het strafschopgebied foutief onderuit en Francis Jeffers joeg de bijhorende elfmeter staalhard in doel.

Benni McCarthy plaatste in de allerlaatste seconden van de wedstrijd nog de kers op de taart.  De ingevallen Paul Gallagher schoot eerst nog op de bezoekende doelman, maar McCarthy was goed gevolgd, 3-0.

Na een zes op zes zijn de Engelsen zo goed als geplaatst voor de 1/16de finales van februari 2007, al is in voetbal natuurlijk alles mogelijk.