Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stade Felix Bollaert
Lens te sterk voor Osasuna
Tonnelier Caroline

In zijn openingspartij van deze groepsfase van de Uefa-beker heeft Lens thuis met 3-1 gewonnen van een zwak Osasuna.  Vooral in het laatste halfuur waren de Fransen veel sterker dan de bezoekers.  Aruna, Cousin en Boukari maakten het verschil. Dankzij deze zege komt Lens naast Parma aan de leiding van groep D.

De bezoekers uit Pamplona hadden iets recht te zetten na het scoreloos gelijkspel thuis tegen Heerenveen en begonnen agressief aan de partij.  Het antwoord van Lens liet echter niet lang op zich wachten.  Demont en Sidi Keita kwamen niet tot scoren, maar nog voor het kwartier was het toch raak.  Schutter van dienst was Aruna Dindane, die na een knappe persoonlijke actie doelman Vallejo verschalkte.  Osasuna leek even van slag, maar kon op een vrije trap van Delporte (ex-Lens) toch even dreigen.  Doelman Itandje was alert.  Veel verder kwamen de Spanjaarden echter niet en op het einde van de eerste helft werden ze door hun meegereisde supporters zelfs getrakteerd op een fluitconcert.

In het begin van de tweede helft kwam er dan toch een doelpunt uit de lucht vallen voor Osasuna.  Valdo profiteerde van defensief geklungel en zorgde voor de gelijkmaker.  Lens reageerde via Gillet, maar doelman Vallejo pakte uit met een goede redding.  Na een dubbele wissel ging de thuisploeg in het laatste halfuur nog nadrukkelijker op zoek naar de verdiende overwinning.  Seydou Keita was met een kopbal dicht bij de 2-1, maar zijn poging ging naast.  Enkele minuten later kwam het tweede Franse doelpunt er dan toch.  Cousin kon van op de strafschopstip de 2-1 voorbij Vallejo schieten.  Osasuna kon daar weinig tegenin brengen en het was integendeel Lens dat nog eens scoorde.  Op aangeven van Cousin zorgde Boukari voor de 3-1 eindstand.  Lens gaat zo meteen aan de leiding van de groep, terwijl Osasuna eerder verrassend gedeeld laatste staat met 茅茅n schamel puntje.