Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Est脙隆dio Municipal de Braga
Braga wint vlot van Slovan Liberec
Kevin Vanbuggenhout

De voorbije weken had Braga een slechte beurt gemaakt, zowel op Europees vlak als in de competitie. Van AZ en Maritimo werd verloren met drie doelpunten verschil. De ontmoeting met Slovan Liberec gold als een belangrijke afspraak.

Liberec had op de eerste speeldag een punt afgesnoept van titelverdediger Sevilla en was dus met vertrouwen naar Portugal afgezakt. Dat vertrouwen kreeg al snel een deuk. Maciel knalde al vroeg in de wedstrijd tegen de paal. Brage verwierf de controle over de wedstrijd. Op het halfuur nam Ricardo Chaves een pass van Maciel mee alvorens de 1-0 op het scorebord te zetten. Drie minuten later scoorde Marcel op aangeven van C茅sinha.

Het zag er dus slecht uit voor Liberec en het werd er in de tweede helft niet beter op. Zapotocny beging een fout op Maciel en C茅sinha zette de strafschop om: 3-0 en match gespeeld. Slovan Liberec trachtte toch nog te reageren en Singlar trof de paal. In blessuretijd was het echter Braga dat nog tot scoren kwam. Een schot van Joao Pinto spatte uiteen op de dwarsligger en Gama benutte de rebound.

Voor Braga is deze ruime overwinning zonder twijfel een enorme opsteker. Braga hield zijn kansen op kwalificatie gaaf. Slovan Liberec heeft na een 1 op 6 nog veel werk voor de boeg.