zwaZulte Waregem
spaSparta Praag
2-0
3-0
Datum: 02/11/2006 20:30
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Jules Ottenstadion
Derde stunt op rij voor Zulte Waregem
Thomas Dubois
| 0 reacties
Derde stunt op rij voor Zulte Waregem
Foto: © SC

Zulte Waregem blijft verbazen in Europa. De club van Dury won met 3-1 van het Tsjechische Sparta Praag en behaalt zo een derde stunt op rij in Europa. Door deze overwinning mag de West-Vlaamse club zich zo goed als zeker opmaken voor de volgende ronde na nieuwjaar. Nu wachten er nog twee galawedstrijden tegen Espanyol Barcelona en Ajax waarin er enkel punten gewonnen kunnen worden. De fusieclub schrijft geschiedenis en houdt momenteel de Belgische eer hoog.
 
Zulte Waregem begon aan de wedstrijd met Roussel die de voorkeur kreeg op Datti. De Brul was sowieso al geblesseerd, ook D’Haene raakte niet fit. De thuisploeg begon ideaal aan de wedstrijd. Al na drie minuten kwam het op voorsprong. Roussel werd goed diep gespeeld door D’Haemers en maakte het goed af, 1-0 en Zulte Waregem al meteen op rozen. Sparta Praag probeerde iets terug te doen maar stuitte op een goed georganiseerd Zult Waregem. Kolar en Dosev krijgen enkele mogelijkheden, maar tot een doelpunt kwam het niet. Het was integendeel aan de overkant dat de voorsprong vergroot werd door Essevee.
 
Alweer D’Haemers stuurde de bal diep. Dit keer naar Meert die de bal uitstekend onder keeper Grigar schoof, 2-0 en een ware ontploffing in het Ottenstadion dat goed gevuld was. Sparta Praag speelde nochtans goed mee en lag niet echt onder, het stuitte echter op een uiterst efficiënt Zulte Waregem. Vooral Simak kon nog gevaarlijk zijn, maar ook doelman Geert De Vlieger speelde een uitstekende wedstrijd. Beide ploegen gingen echter rusten bij een 2-0 tussenstand.
 
Het begin van de tweede helft was voor de bezoekers die niet echt konden dreigen. Gevaar kwam er van Lustrinelli en Matthys, zonder enig resultaat. Zulte Waregem ging door op het Europees elan en scoorde nog de 3-0. De voorzet van Roussel werd door Repka in eigen doel getrapt. Over en out voor Sparta Praag dat amper nog iets kon terugdoen. Zulte Waregem toont zich in Europa een dodelijk ploeg en mag zich na de winst gaan opmaken om zo goed als zeker na de winterstop verder Europees te spelen. Praag kon nog tegen scoren, maar dat was enkel een doelpunt voor de statistieken. Lustrinelli plaatste de bal in het doel.   
    

Vooraf