Zulte Waregem gaat voor derde stunt op rij

Thomas Dubois
| 0 reacties
Zulte Waregem gaat voor derde stunt op rij
Foto: © SC

Ook voor Zulte Waregem staat vanavond het tweede duel op het programma in de poulefase van de Uefa-beker. De eerste thuiswedstrijd voor Essevee. Daarin ontvangt de West-Vlaamse ploeg in het Gentse Ottenstadion de Tsjechen van Sparta Praag. Net als veertien dagen geleden tegen Austria Wenen kennen ze bij Zulte Waregem maar één opdracht: trachten te stunten.
 
En ook Sparta Praag is niet onoverwinnelijk en zeker te kloppen voor Zulte Waregem dat ondertussen al toonde dat het Europees z’n mannetje kan staan als de ploeg op niveau speelt. Vorig seizoen eindigden de Tsjechen slechts vijfdes in de eigen competitie. Momenteel staan ze na twaalf speeldagen op een tweede plaats met 25 punten. Dat zijn er twee minder dan leider Slovan Liberec. Op de openingsspeeldag verloor de ploeg thuis met 0-2 van Espanyol Barcelona. Sparta staat dus al meteen met de rug tegen de muur en moet punten pakken.
 
Tjorven De Brul, één van de mannen met het meeste Europese ervaring bij Essevee zal er alvast niet bij zijn vanavond. Hij liep een verrekking op aan de mediale band en is minstens een maand out. Mogelijk is de meniscus geraakt, verder onderzoek volgt. Dat is goed nieuws voor Leleu die zo wellicht opnieuw in de ploeg komt. D’Haene is nog twijfelachtig. Roussel is wel fit, hij zit in de kern. Hij trainde afgelopen weekend extra en verloor 2,5 kilo en staat bijna op ideaal gewicht. Hij kan een extra steun zijn voor topschutter Tim Matthys.
 
De sfeer zal er goed inzitten, in voorverkoop werden er al ongeveer 7.500 tickets verkocht. Aan de kassa zelf zijn er nog tickets te koop. Bij winst mag Zulte Waregem zich zo goed als zeker van de volgende ronde noemen. Dat is zeker geen overbodige luxe want in de volgende twee duels neemt Zulte Waregem het op tegen Espanyol Barcelona en Ajax.
 
De bekendste namen bij de Tsjechen zijn doelman Blazek en middenvelder Sivok. Ook Sylvestre is geen onbekende, hij speelde ooit nog bij Barcelona.
 
De wedstrijd wordt afgetrapt om 20.30 en is live te volgen op Sporza radio én televisie. Filip Joos zorgt voor de commentaar bij de wedstrijd. Een wedstrijd die overigens geleid wordt door de Hongaar Zsolt Szabo.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties