palPalermo
newNewcastle United
Datum: 02/11/2006 20:45
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stadio Renzo Barbera
Newcastle zo goed als zeker geplaatst
Kristof Blomme
| 0 reacties
Newcastle zo goed als zeker geplaatst
Foto: © SC

Dankzij een overwinning bij Palermo is Newcastle zo goed als zeker geplaatst voor de volgende ronde. De Engelsen hadden voldoende aan een doelpunt van Albert Luque voor de pauze. 

Newcastle kwam aan de aftrap zonder Given, Ameobi, Martins, Owen en Duff. De 18-jarige Nederlandse doelman Krul stond onder de lat bij de Engelsen. Hij begon zenuwachtig aan de partij en gaf de bal zomaar aan Brienza. Die strafte het foutje niet af. Aan de overkant was Milner de gevaarlijkste man. Hij mocht tot twee keer toe afdrukken, maar scoren deed hij niet. Die eer was weggelegd voor de Spanjaard Albert Luque. Na opnieuw een goeie actie van Milner op links kopte hij de openingstreffer voorbij Fontana

Na de pauze probeerde Palermo de bakens te verzetten. Na een goeie vrije trap vond Tedesco het zijnet. Even later kopte Caracciolo op doel, maar Krul had een schitterende redding in huis. Ook Cassani kreeg het leer in de rebound niet voorbij de jonge goalie. Palermo bleef de tweede helft domineren. Caracciolo kwam oog in oog met Krul, maar opnieuw redde de Nederlander. Ook het laatste schot van Caracciolo werd gepakt door Krul. Newcastle telt na twee speeldagen het maximum, Palermo telt drie punten.