Speeldag: Speeldag 2
Stadion: White Hart Lane
Club moet onderspit delven bij Tottenham
Thomas Dubois

Club Brugge kon vanavond niets rapen op White Hart Lane tegen Tottenham Hotspurs. Het verloor met 3-1, duidelijke cijfers. Club speelde een sterk openingskwartier en kwam verdiend op voorsprong, toen kwam Tottenham opzetten en van dan af kon Club niets anders doen dan toekijken.

Club begon zonder Daerden aan de wedstrijd, hij keerde inderhaast terug naar België waar z’n vriendin moest bevallen van een tweeling. Zijn plaats werd ingenomen door Salou waardoor Yulu Matondo naar het middenveld schoof. Zokora raakte toch fit voor de wedstrijd en startte centraal op het middenveld. De wedstrijd begon aan een verschroeiend tempo waarbij Club zeker niet het onderspit moest delven. Onder invloed van een sterke Salou ging het toch vol voor de aanval. En dat loonde ook. Salou kreeg de bal aan de zestien meter en krulde de bal mooi in doel, 0-1 voor de West-Vlamingen.

Echt lang stond die voorsprong niet op het bord. De thuisploeg herstelde zich goed van de opdoffer en ging onder aanvoer van een sterk spelende Berbatov op zoek naar de gelijkmaker. Daarbij werd het af en toe mede geholpen door gestuntel van de Brugse verdedigers. Die kwam er meteen. De bal bleef lang hangen en Berbatov kon de bal in doel trappen, 1-1, een correcte tussenstand. Tottenham zette verder druk en kreeg een hele resem kansen op de 2-1, onder meer Jemas schoot op de paal, maar Club ging toch rusten met een gelijke stand.

De tweede helft werd een vervolg van de eerste helft, Club kwam er niet meer uit en moest lijdzaam toezien hoe Tottenham een klasse te sterk was. Club kon de voorsprong voor Tottenham aanvankelijk nog vermijden mede door een sterke Stijnen, maar de 2-1 was onvermijdelijk. Berbatov gaf een sublieme pass en liet Keane met alle gemak de 2-1 scoren. Tottenham zette door terwijl Club lijdzaam toekeek. De Brugse supporters steunden hun ploeg, maar het bracht geen zoden aan de dijk. Ghali kreeg alle tijd en ruimte en kon de bal perfect op het hoofd van Berbatov schilderen die z’n tweede van de avond kon scoren, 3-1.

Club Brugge kon geen vuist maken in de tweede helft en kon amper dreigen. Club was een maatje te klein voor dit Tottenham. Na twee wedstrijden heeft Club één punt, maar het leeft wel in de wetenschap dat het de twee sterkste ploegen al heeft bekampt. Al mogen Besiktas en Dinamo Boekarest zeker niet onderschat worden.