Kan Club iets halen overzees?

Thomas Dubois
| 0 reacties
Kan Club iets halen overzees?
Foto: © SC

Club mag vanavond doen waar het al lang naar verlangde. Het Kanaal overtrekken om het Europees eindelijk nog eens op te nemen tegen een Engelse tegenstander. Meer dan 2.000 supporters trekken er volgens de laatste berichten richting White Hart Lane. Het doet herinneringen oprijzen van die memorabele Europese finales tegen onder andere Liverpool tientallen jaren terug.
 
Het is die Engelse sfeer die Club en z’n supporters zo aanspreekt. Bij Club spiegelen ze zich maar al te graag aan die typische cup-sfeer. Meer dan eens wordt gezegd dat de Club-supporters het dichtst aanleunen bij de Engelse beleving, iets waar ze bij Blue Army ook naar streven. Bij Club zijn ze er dan ook tuk op om een goed resultaat neer te zetten. En dat is ook wel nodig want met een nederlaag komt het geen stap verder. Zeker met duels tegen Besiktas en Dinamo Boekarest in het vooruitschiet.
 
De resultaten van de voorbije weken waren al vast bemoedigend. Het gelijkspel tegen Bayer Leverkusen was meer dan verdiend. Vervolgens won het makkelijk met 2-0 van Union en afgelopen weekend overklaste de West-Vlaamse ploeg Moeskroen met 5-1. Tottenham kende een matige repetitie. Afgelopen weekend werd er slechts gelijk gespeeld tegen Watford. De wedstrijd eindigde op een troosteloos 0-0 gelijkspel. 
 
Tottenham zat in de loting in de op papier zwakste pot E. Onbegrijpelijk, want een ploeg met Defoe, Mido, Zokora en Malbranque in de selectie moet in staat zijn om beter te doen. Club lootte dan ook de moeilijkst mogelijke ploeg uit pot E. Het wordt vooral opletten voor Defoe die de laatste tijd in een supervorm verkeert. Tottenham-coach Martin Jol kan voor de wedstrijd alvast geen beroep doen op oude bekende Didier Zokora. De Ivoriaan is geblesseerd. Ook Malbranque is out.
 
Club-coach Emilio Ferrera selecteerde 20 spelers voor de verplaatsing naar Londen. In die selectie was er alvast geen plaats voor Olivier De Cock en Grégory Dufer. Vermeulen, Valgaeren en Klukowski zijn nog steeds geblesseerd. Wellicht komen dezelfde elf aan de aftrap als afgelopen weekend tegen Moeskroen. Balaban krijgt daarbij dus opnieuw Yulu Matondo naast zich die vrijdag met twee doelpunten z’n kans met beide handen greep.
 
Voor één speler wordt het een heel speciale wedstrijd. Jonathan Blondel verkaste enkele jaren geleden naar Tottenham na enkele uitstekende seizoenen bij Moeskroen. Daar geraakte hij in de anonimiteit tot Club Brugge hem een nieuwe kans gaf. Nu heeft hij z’n basispositie en blinkt hij wekelijks uit. Ongetwijfeld wil hij donderdagavond iets bewijzen.
 
De scheidsrechter is de Spanjaard Alberto Undiano. De wedstrijd wordt afgetrapt om 21 uur en is live te bekijken op VT4. Bram Lambert praat het programma aan elkaar. Voor wie zich niet voor de tv kan nestelen is er nog steeds Sporza Radio.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties