Rosenborg domineert maar verliest

In deze groep is nog niets beslist. Voor de wedstrijd leidde Rosenborg met vier punten, Malmö FF heeft er drie en FC Kopenhagen heeft er tot nu toe slechts een verzameld.

Rosenborg begon goed aan de wedstrijd. Reeds in de zestiende minuut kon Riseth de bal richting doel koppen vanop acht meter, maar de bal ging een halve meter over de dwarslat. In de eerste twintig minuten domineerde Rosenborg de wedstrijd. Vooral op de linkerkant kreeg de verdediging van FC Kopenhagen het moeilijk. Maar FC Kopenhagen begon stillaan beter te spelen. In de 31e minuut was het raak; schijnbaar uit het niets dook daar Nørregård op die de bal in de rechterhoek voorbij de Noorse doelman Johnsen legde, 0-1 voor de bezoekers. Diezelfde Nørregaard legde enkele minuten laten Braaten tegen de grond waar hij een gele kaart aan over hield. Net voor het einde van de eerste helft kon Brattbakk inspelen naar Roar Strand. De veteraan probeerde het met een halve volley maar zijn schot ging ver over het doel.

Bij het begin van de tweede helft was de eerste grote kans voor de Denen. Alvaro Santos met een schot vanop vijf meter, maar de bal week af op de benen van een tegenstander. Ook in de tweede helft domineerde Rosenborg maar had duidelijk meer moeite met de druk voor de tegenstander hoog te houden. Twintig minuten in de tweede helft schoot Stensaas de bal vanop twintig meter. De bal raakte de arm van een FCK speler maar de scheidsrechter blies er niet voor. In de 76e minuut kon Brattbak vanop zes meter een bal richting doel koppen,  maar de keeper van FCK, Raboczki, kon de bal over het doel slaan, met een hoekschop tot gevolg.  Na een dik half uur in de tweede helft opnieuw een kans voor Kopenhagen; Hoset vanop dertig meter maar de bal week af en doelman Johnsen heeft de situatie volledig onder controle. Rosenborg bleef de Deense verdediging teisteren maar kwam niet meer tot scoren. In de laatste minuten probeerde Brattbakk het nog met een volley vanop 25 meter maar het schot ging hoog over het doel.

FC Kopenhagen heeft nu vier punten uit vier wedstrijden, Rosenborg heeft kan hetzelfde palmares voorleggen. De andere ploeg uit deze groep, Malmö FF heeft drie punten uit twee matchen.
In deze groep is de finaleplaats dus nog niets beslist. Kopenhagen speelt op 28 april nog thuis tegen Malmö. De ploeg uit Zweden ontmoet thuis op 12 mei Rosenborg.

Rosenborg BK: E. Johnsen - Koppinen, Kvarme (7’ Basma), Riseth, Stensaas – Strand (53’ Berg), Solli, Winsnes - Brattbakk, F. Johnsen, Braaten (64’ Helstad).

FC Kopenhagen:  Raboczki, Tobiassen, Thomassen, Traore, Christiansen (71’ Rooba), Bech, Linderoth, Nørregaard, Hoset – Zuma (86’ Saarinen), Santos (57’ Bergvoll)

Doelpunten: 31’ Nørregård

Scheidsrechter: Martin Ingvarsson (Zweden)

Toeschouwers: 7 390