Rechter oordeelt in Portugese zaak, volgt schorsing?

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Rechter oordeelt in Portugese zaak, volgt schorsing?
Foto: © SC

De rechtbank van Lissabon heeft vrijdag een uitspraak gedaan in de zaak-Vicente. Gil Vicente speelde vorig seizoen enkele wedstrijden met een niet-speelgerechtigde speler en werd daarom teruggezet naar tweede klasse. Belenenses kreeg het vrijgekomen plaatsje.

Gil Vicente pikte dat echter niet en stapte naar de rechtbank. De club kreeg echter ongelijk, waardoor Belenenses in eerste blijft. Toch krijgt de zaak mogelijk nog een staartje. De Fifa pikte het niet dat Gil Vicente naar de rechtbank stapte, omdat dat niet mag volgens de statuten van de Wereldvoetbalbond. De Fifa drong er dan ook bij de Portugese voetbalbond op aan om Gil Vicente te overtuigen de rechtszaak stop te zetten, maar dat gebeurde niet. Volgens de letter van de wet zou Portugal nu uitgesloten moeten worden van internationaal voetbal.

Of het zover komt, is nog niet geweten, maar de eventuele schorsing heeft wel gevolgen voor de Belgen. Zij zitten samen met Portugal in de EK-voorrondepoule. Als Portugal geschorst wordt, zal België dus geen rekening meer moeten houden met de Zuid-Europeanen. Benieuwd of de Fifa het zover laat komen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties