Hammarby pakt ondanks goed voetbal geen drie punten

Gisterenavond werd in groep twee van de Royal League de partij tussen Hammarby uit Stockholm en Brøndby uit Kopenhagen afgewerkt. Hammarby blijft goed voetbal brengen in de Royal Leaugue maar slaagt er desondanks niet in om te winnen. Hoewel de thuisploeg overduidelijk domineerde nam Brøndby de 3 punten mee naar Kopenhagen.

Het spelverloop was grotendeels hetzelfde als vorige week toen Hammarby tegen het Noorse Lillestrøm speelde. De thuisploeg wist veel doelkansen af te dwingen maar kreeg niet de punten die het verdiende. Een pluspunt voor de club uit Stockholm is dat Haris Laitinen zich op rechts deed gelden. Dat betekent dat het vertrek van Petter Furuseth Olsen misschien niet zoveel gevolgen zal hebben. De middenvelder was ook dichtbij de openingstreffer in de twintigste minuut maar de bal kwam uiteindelijk in het zijnet terecht. Drie minuten later zorgde het speloverwicht er toch voor dat Hammarby een doelpunt kon maken. Erkan Zening plaatste de bal makkelijk in doel achter keeper Casper Ankergren in de linkse hoek. Maar lang juichen zat er niet in voor de Stockholmers. Bij Brøndby stonden de Zweden Martin Ericsson en Markus Lantz op het middenveld die met mooie passes Rasmussen konden bereiken die op het half uur de gelijkmaker binnenwerkte. Vijf minuten voor het einde van de eerste helft kreeg Nhleko een mooie kans toen hij na een voorzet van Fredrik Stoors helemaal alleen voor doel kwam. Hij miste niet maar moest even later het veld verlaten met krampen.
Na de rust bleef Hammarby druk zetten en bleef controle over de wedstrijd uitoefenen. Dat zou zo blijven tot een kwartier van het einde. Toen trok de thuisploeg zich te vroeg terug op het eigen veld waardoor Brøndby er eindelijk in slaagde om beter in de wedstrijd te komen. Brøndby kon niet veel kansen creëren maar gebruikte wel de weinige kansen die ze kregen. De 2-2 volgde via Martin Spellmann met een volley en amper vijf minuten kreeg Hammarby een koude douche toen Martin Ericsson de bal na een vrije trap in doel schoot.

Hammarby: Benny Lekström, David Johansson, Fredrik Stoor, Max von Schlebrügge, Gunnar Thor Gunnarsson, Erkan Zengin (’85 Saarenpää), Haris Laitinen, Paulinho Guara, Jeffrey Abynn (‘Marteinsson) Sebastian Eguren, Nkosinathi Nleko (‘ 75 Furuseth Olsen)

Brøndby IF: Casper Ankergren, Thomas Rytter, Per Nielsen, Marcus Lantz, Martin Retov, Martin Ericsson (‘ 91 Jørgensen) Henrik Kildentoft, Asbjørn Sennels, Thomas Rasmussen Martin Spelman, David Williams (‘ 83 Rasmussen)

Doelpunten: Zengin (’22 ; 1-0), Rasmussen (’29 ; 1-1), Nhleko (’41 ; 2-1), Spelmann (’76 ; 2-2), Ericsson (’81 ; 2-3)

Gele kaarten: von Schlebrügge, Lantz, Retov, Kildentoft, Stoor

Scheidsrechter: Per Ivar Staberg (NOR)

Toeschouwers: 4.443