Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Charleroi verliest twee punten
Dirk Pieters

Charleroi heeft zijn eerste steek van het nieuwe seizoen laten vallen. De ploeg van trainer Philippe Vande Walle kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Roeselare. Meteen een eerste misstap in de strijd om een prijs.

Toch kon de wedstrijd niet beter beginnen voor Charleroi. Al na amper twintig seconden stond de thuisploeg op voorsprong na een treffer van Tim Smolders. Met nog 33 speeldagen te gaan lijkt dit record nog moeilijk verbreekbaar. Ook na het openingsdoelpunt bleef Charleroi domineren. De thuisploeg had de controle over de wedstrijd en had niet veel te vrezen van een zwak spelend Roeselare. Enkel vlak voor de rust kon Akgul even dreigen, maar veel leverde dat niet op.

In de tweede helft kwamen de West-Vlamingen vinniger voor de dag. Het ging op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er ook halfweg de tweede helft. Het was ex-Charleroi-speler Akgül die de stand op 1-1 bracht. Meteen na het doelpunt reageerden de supporters van Charleroi met beledigende gezangen. Voor scheidsrechter Bourdouxhe kon dat niet door de beugel en hij legde de match voor zes minuten stil. Na de herneming gebeurde er nog heel weinig en zo behaalde Roeselare een onverhoopt punt.