Slechts vier procent heeft juiste glazen bol

Harald Berings
| 0 reacties
Slechts vier procent heeft juiste glazen bol
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In aanloop naar de UEFA Cup-wedstrijden van de Belgische teams, die vanavond werden afgewerkt, hield Voetbalkrant.com twee weken lang een poll. Daarin kon u, de lezer, oordelen wie na de heenwedstrijden de beste papieren had om door te stoten naar de groepsfase. Het lezersoordeel bleek niet helemaal overeen te stemmen met de uiteindelijke resultaten.

De helft van de bezoekers had enkel vertrouwen in Club Brugge. Blauw-zwart ging 0-1 winnen in het Noorse Bergen en verzamelde daarmee de beste papieren voor de return in Jan Breydel. Liefst 85% liet er geen twijfel over bestaan dat de West-Vlamingen de volgende ronde zouden bereiken. Club verloor vanavond met 1-2 op eigen terrein en is uitgeschakeld.

Standard kon daarentegen op weinig bijval rekenen. Na de 3-0 in Sint-Petersburg achtten de ruim 300 ondervraagden de Rouches kansloos. De 7% die de Luikenaars nog zagen stunten kregen ongelijk: op Sclessin behaalden de bezoekers van Zenit een 1-1, ruim voldoende voor de kwalificatie.

Anderlecht hield de vaderlandse trots nog enigszins in stand door in Wenen op bezoek bij Rapid een 0-1 overwinning te boeken. Paars-wit had aan het doelpunt van Serhat Akin na de 1-1 in Brussel genoeg voor een ticket voor de groepsronde. Zo'n 40% van de lezers gaf Frank Vercauteren nog het vertrouwen, maar uiteindelijk had slechts 4% het aan het rechte eind: de landskampioen kon zich als enige Belgische club plaatsen. Zo kregen ook de pessimisten (7% zag geen enkele van de drie deelnemers doorstoten) ongelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties