Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Jan Breydel
Sonck en Leko schenken Club drie punten
Steurbaut Kersten

Club Brugge heeft een verlengstuk kunnen breien aan de 1-3 overwinning tegen FC Brussels. Goed voetbal was er niet altijd te zien, maar Wesley Sonck en Ivan Leko bezorgden blauw-zwart wel een 2-0 overwinning en de drie punten.

Dankzij deze overwinning en het gelijkspel van Racing Genk blijft Club Brugge ook na de tiende speeldag op de tweede plaats in de Jupiler League en zet het Standard (lichtjes) onder druk. Blauw-zwart boekte een logische overwinning, maar euforisch worden de supporters alvast niet met het vertoonde voetbal. Vooral voor rust bleef het Brugse spelpeil onder de verwachtingen.

De eerste vijf minuten voorspelden nochtans een aangename wedstrijd, maar Club Brugge kon die belofte voor de pauze nooit waarmaken. Blauw-zwart, Dender trad voor de gelegenheid in blauw-witte uitrusting aan, speelde veel te traag en ontbrak de nodige dosis creativiteit om openingen in de bezoekende defensie te vinden. Club had voortdurend balbezit, maar slaagde er niet in om dat om te zetten in uitgespeelde kansen. De grootste kans kwam er op slag van rust. Wesley Sonck dook als een duivel uit een doosje op voor de neus van Erwin Lemmens, maar de Ninovieter tikte het leder over de dwarslat.

Na rust openden de Bruggelingen feller. François Sterchele had al meteen de 1-0 aan de voet, maar de aanvaller kwam Lemmens nog tegen op zijn weg naar doel. Meer dan een hoekschop leverde het niet op. Heel het stadion schreeuwde enkele minuten later om een strafschop nadat Dusan Djokic neerging in een duel met Johan Gerets, maar Jerôme Efong Nzolo weigerde de bal op de stip te leggen. Vlak voor het uur konden de supporters de strafschopfase echter al vergeten. Djokic kopte de bal mooi door tot bij Sonck, die het leer op de slof nam en onhoudbaar voorbij Lemmens in doel trapte.

Club liet het tempo even zakken, maar kwam tien minuten later opnieuw tot scoren. De treffer van Djokic werd echter terecht afgekeurd voor buitenspel. Maar uitstel is geen afstel in Jen Breydel. Een minuut later verzilverde Ivan Leko een vrije trap die hijzelf had uitgelokt. De Kroaat bracht de bal voor doel, en die vloog tot ieders verbazing ook tegen de netten. Club Brugge speelde de wedstrijd rustig uit en kwam via Sonck en Clement nog dicht bij een derde treffer. Het bleef echter 2-0. [AN]