Kruska: "Bij Club speelden we zonder tactiek"

Nico Wieme
| 57 reacties
Kruska: "Bij Club speelden we zonder tactiek"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Marc-André Kruska ruilde deze zomer Club Brugge voor Energie Cottbus. De middenvelder richt nog eens zijn pijlen op ex-trainer Jacky Mathijssen, die hij verwijt niets van tactiek af te weten. Ook over Axel Witsel heeft Kruska een mening.

Bij de Duitse tweedeklasser Cottbus probeert Marc-André Kruska (foto boven) zijn carrière nieuw leven in te blazen. “Het seizoen is voor mij in Brugge ongelukkig begonnen. Door de knieblessure die ik in de laatste match van vorig seizoen opliep, heb ik niet alleen het EK-21 gemist, maar ook de volledige voorbereiding op het nieuwe seizoen. Daardoor had ik het van in het begin moeilijk om in de ploeg te komen”, zegt Kruska aan Spox.com.

 

Hoewel de middenvelder vorig seizoen onder Jacky Mathijssen (foto rechts) regelmatig mocht spelen bij blauw-zwart, heeft de Duitser geen hoge pet op van de Limburgse coach. “In de Bundesliga beheerst de tactiek het spel. Dat is in België bijna niet het geval. Vorig jaar hebben wij zelfs gedeeltelijk zonder tactiek gespeeld. We hadden wel een systeem, maar we wisten niet hoe we moesten aanvallen en hoe we de tegenstander onder druk moesten zetten”, beweert Kruska.

 

Kreeg de 22-jarige speler te weinig kansen onder Adrie Koster? “Voor hem als nieuwe coach telden mijn prestaties van vorig seizoen niet mee. Aangezien de ploeg de eerste wedstrijden goed speelde, had de coach geen reden om de opstelling te wijzigen. Ik sprak daarover met Koster, maar hij zei dat hij voor mijn positie voor een andere speler had gekozen. Mijn besluit stond vast dat ik terug naar Duitsland zou komen”, aldus Kruska.

 

De ex-belofte-international heeft ook de smerige overtreding van Axel Witsel op Marcin Wasilewski gezien. “Toen ik tegen Witsel speelde, was hij zeer rustig. Ik kan mij ook niet voorstellen dat hij die fout met opzet heeft gemaakt. Het is momenteel een moeilijke situatie voor beide spelers. Voor de geblesseerde is het bovendien zeer bitter. Misschien betekent die blessure het einde van zijn carrière”, besluit Kruska op de Duitse site Spox.com.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties