Iboma: "Beerschot is een goede stap"

Steurbaut Kersten
| 78 reacties
Iboma: "Beerschot is een goede stap"
Foto: © SC

Hij kon naar Manchester United, Manchester City, Club Brugge en Anderlecht, maar hij koos uiteindelijk voor Beerschot AC. David Iboma wil op het Kiel een volgende stap in zijn carrière zet.

Het is een opvallende carrièreswitch die de 16-jarige Iboma heeft gemaakt. De verhuis van de Bosuil naar het Olympisch Stadion zorgt sowieso al voor veel aandacht. Als een speler dan aanbiedingen van Engelse topclubs naast zich neerlegt, wordt het nog opvallender.

Studeren
“Ik heb aan Antwerp veel te danken”, zegt Iboma in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Er was ook een principe-akkoord, maar Antwerp wenste nog te wachten om alles op papier te zetten.”

“Ik moet als speler ook evolueren en mijn vader wou dat ik in Antwerpen bleef om mijn studies af te maken en ik wilde zelf in beeld blijven voor de nationale jeugdploegen. Als je in het buitenland speelt, dan wordt zoiets misschien moeilijker.”

“De keuze voor Beerschot is dan ook een goede stap. Ze volgen mij al twee jaar en weten wie ik ben, wat ik kan en wat er nog beter moet. Het sportieve plaatje spreekt me erg aan. Zo zal ik er heel individueel begeleid worden.”

Hij is slechts zestien jaar, maar Iboma werpt al een blik op de toekomst. “Ik zal eerst starten in de beloftenkern en meetrainen met de A-kern indien mogelijk. Hopelijk kan ik een wedstrijdselectie versieren en daarna een doelpuntje meepikken.”

Prijzen winnen
Schrik voor negatieve reacties uit het rood-witte kamp heeft Iboma niet. “Ik heb er altijd graag gespeeld en ik heb veel te danken aan Norbert Gadisseur (T2) en jeugdcoördinator Alex Vervecken. Ik kijk dan ook positief terug op mijn tijd op de Bosuil.”

“Hopelijk kan ik nu sportieve successen vieren op het Kiel, want prijzen winnen, daar doe je het uiteindelijk allemaal voor als sportman.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties