Adrie Koster over de topper: "Vooral prestige, maar ook drie punten"

Adrie Koster over de topper: "Vooral prestige, maar ook drie punten"
Foto: © SC

Zondag kijkt Club Brugge de eeuwige aartsrivaal Anderlecht in de ogen. Club-coach Adrie Koster weet dat de verschillen klein zijn maar heeft vertrouwen in een goede afloop. Ook met de Europa League-loting kan de Zeeuwse trainer vrede nemen.

"Matchen tussen Club en Anderlecht zijn altijd mooi", weet Adrie Koster net als iedereen. "Het gaat om prestige, maar er staan ook drie belangrijke punten op het spel. Het is een wedstrijd waar iedereen naar uitkijkt, twee sterke ploegen komen elkaar zondag voor het eerst dit seizoen tegen", aldus Koster.

"De wedstrijd is interessant omdat ik zal zien hoe de nieuwe jongens zullen presteren in een echte topwedstrijd", gaat de Nederlander verder. "In zo'n partijen krijg je pas echt een goede indruk", is Koster benieuwd.

Terwijl Joseph Akpala de doelpunten aaneenrijgt, sluit een fitte Bjorn Vleminckx zondag terug aan bij de selectie: "Bjorn is terug inzetbaar, we zullen hem de resterende trainingen voor de topper opvolgen alvorens een beslissing te nemen", bespreekt Koster zijn keuzeprobleem.

Europa League-loting

Adrie Koster ziet kansen voor zijn Club Brugge wanneer ook hij kennis neemt van de drie tegenstanders in de poule: "Braga is zeer sterk. In de finale vorig seizoen lieten ze een goede indruk na, zeker op vlak van agressiviteit. Het is een fysiek sterke ploeg, we moeten er voluit voor gaan en dan is alles mogelijk", schat Koster de Portugese tegenstander in.

"Ook Birmingham speelt fysiek voetbal", weet Koster over de degradant. "Daar moeten wij voetballend onderuit zien te komen, het wordt lastig maar zeker niet onmogelijk", aldus de Club-trainer.

Met het kleine Maribor als derde tegenstander in het achterhoofd is Koster wel positief over de loting voor zijn ploeg: "Net als vorig jaar kunnen we ons zeker kwalificeren. Je weet niet hoe die wedstrijden zullen uitvallen, maar als je in de groepsfase belandt dan wil je natuurlijk ook doorstoten", is de veldheer ambitieus. "Het zijn mooie wedstrijden, ik ben tevreden dat we de verre verplaatsingen naar het oosten hebben kunnen vermijden", rondt Koster af met een positieve noot.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties