Competitie: Beker van België
Speeldag: Ronde 6
Stadion: Stade Edmond Leburton
Invallersploeg Bergen veel te sterk voor Tubeke

Bergen heeft zelfs zonder zijn basisspelers makkelijk afstand genomen van Tubeke dankzij goals van Sapina, Makiese en een own goal van Camargo. De Waals-Brabanders mochten doelman Santos Pravos nog bedanken, want het had veel erger kunnen zijn.

Met Mombongo, Nicaise en Makiese stonden er bij de Draken drie spelers op het veld die zaterdag tegen KV Mechelen enkele minuten mochten spelen. Van de basisspelers stond niemand in de ploeg. Tubeke stond dan weer wel op zijn sterkst. Bergen nam zoals verwacht dadelijk de touwtjes in handen en drukte Tubeke weg op de eigen helft. Na zeven minuten leverde dat reeds een doelpunt op. Van Imschoot met de corner en Sapina mocht kinderlijk makkelijk binnenknikken. De stevige verdediger hoefde niet eens te springen om de bal binnen te duwen.

Na 22 minuten was de wedstrijd reeds gespeeld. Tubeke had nog maar één keer kunnen dreigen via Sylla, maar even daarna was het wel al 0-2 toen Camargo zijn eigen doelman aan de grond genageld liet staan. Een keiharde kopbal waar Santos Pravos geen enkel verhaal tegen had. Een heel mooie goal, maar spijtig genoeg voor de verdediger in het verkeerde doel. Bergen controleerde rustig en prikte nog een paar keer via Mombongo. Het bleef echter bij 0-2 aan de rust.

Tubeke kon na de rust nooit zelfs de indruk wekken dat het iets kon terugdoen. Integendeel: het aanvallend trio Makiese, Mombongo en Ibou liet nog tal van kansen liggen om de score verder op te drijven. En het waren serieuze mogelijkheden, want zowel Makiese als Mombongo (2x) kwamen alleen voor doelman Santos Pravos. Uiteindelijk moest de invallersdoelman van Tubeke zich toch nog gewonnen geven op een schuiver van Makiese. Hij voorkwam echter een vernedering.