Interview Leekens: "Laat Anderlecht de druk maar bij ons leggen"

Tomas Taecke
| 32 reacties
Leekens: "Laat Anderlecht de druk maar bij ons leggen"
Foto: © SC

Georges Leekens sprak vrijdagmorgen voor de laatste keer de verzamelde pers toe alvorens de competitie zich op gang trekt. "De andere clubs willen de druk bij ons leggen, maar zullen niet in hun opzet slagen", countert de gewezen bondscoach.

Tomas Taecke in Brugge

In de late voormiddag blikte Georges Leekens vooruit op de eerste speeldag van het nieuwe seizoen. Een seizoen waarin Club Brugge samen met Anderlecht een gooi naar de titel doet. De coach van blauw-zwart richt zich vooralsnog enkel en alleen op de eerste tegenstander Waasland-Beveren, die hij met een fel gehavend elftal voor eigen publiek zal moeten bekampen.

"We zijn blij dat de competitie eindelijk start", is Leekens toch een beetje opgelucht. "De voorbereiding verliep niet altijd even vlekkeloos en was vooral nogal druk. Enkele nieuwkomers zoals Jorgensen en Tchité kampen net als Zimling en Donk met blessures en er zijn ook de schorsingen van Blondel en Hoefkens. We zullen moeten afwachten tot de laatste seconde wat betreft hun beschikbaarheid. Ik had gehoopt de voorbereiding door te komen zonder blessures en schorsingen, maar we moeten meteen aan het puzzelen".

Club Brugge wacht volgende week de belangrijke uitwedstrijd in en tegen Kopenhagen in de voorronde van de Champions League. Leekens richt zich enkel op de volgende wedstrijd, die tegen neo-eersteklasser Waasland-Beveren.

"Bij een promovendus heerst er altijd wat euforie. Het is beter dat je hen ontmoet na drie of vier maanden, hetzelfde geldt voor Charleroi. Nu zijn ze nog enthousiast na de promotie en hebben ze ook vaak dat tikkeltje geluk. We moeten de partij dus zeer serieus opvatten. Het is een eerste thuiswedstrijd, die we met het publiek achter ons willen winnen. Je kan het vergelijken met een eerste examen: je kan goed voorbereid zijn maar er zijn altijd bepaalde componenten waar je geen controle over hebt".

Club Brugge is net als vorig seizoen de grote uitdager van landskampioen Anderlecht, alleen steekt blauw-zwart dit nu zelf niet langer onder stoelen of banken. Leekens beseft als geen ander dat alle clubs de druk bij de Bruggelingen willen leggen, maar heeft genoeg ervaring om daarmee om te gaan.

"Andere clubs willen dat wij zeggen dat we kampioen zullen spelen. Als ze die druk bij ons willen leggen, kan ik hen meegeven dat dit niet zal lukken. Ik zit al te lang in het vak om daar in te trappen. Vorig seizoen hebben we het maximale resultaat bereikt, de club wordt verder geprofessionaliseerd en de omkadering gaat erop vooruit. We hebben de ambitie om een heuse topclub te worden, maar zullen daarbij geen stappen overslaan. We zijn op dit moment nog niet top, maar dat is geen schande. Stap voor stap proberen we ons doel te bereiken".

Leekens moet zondag meteen puzzelen. Terwijl Jorgensen zeker niet in actie komt, zijn er nog vraagtekens rond Tchité, Zimling en Donk.

"Het liefst heb ik positieve selectieproblemen, maar die zijn er nu absoluut niet. We proberen naar oplossingen te zoeken en een zo sterk mogelijk elftal aan de aftrap te brengen. Het programma oogt meteen bijzonder zwaar, maar mijn spelers beseffen dat ze nu als een prof moeten leven. Zondagmorgen zullen we analyseren hoe ver we staan vooraleer we enkele dagen later naar Denemarken afzakken".

Club Brugge opent zaterdagavond met een thuiswedstrijd tegen Waasland-Beveren. Enkele dagen later staat de Europese opdracht tegen het Kopenhagen van Ariël Jacobs gepland.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties