Analyse Top&Flop: Viertal Anderlecht en Figueras

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 60 reacties
Top&Flop: Viertal Anderlecht en Figueras
Foto: © SC

Elke week brengt Voetbalkrant.com op maandag een beschouwing van het weekend. We nemen goede en slechte prestaties en/of gebeurtenissen op in deze Top&Flop.

Door Sander De Graeve

TOP

Vrolijk viertal van Anderlecht

Anderlecht won overtuigend met 6-1 tegen Club Brugge. Bij Paarswit zagen we vooral vier pionnen op het middenveld uitblinken. Dennis Praet toonde nog maar eens zijn grote talent. Hij dacht niet één, niet twee, maar drie stappen vooruit. Korte tik, lange pass, dribbel, alles lukte de jonge middenvelder zondag.

Ook een topwedstrijd zagen we van zijn Amerikaanse compagnon Sacha Kljestan. De Amerikaan speelde simpel, zuiver en goed. Hij liet Anderlecht op een vrij onopvallende wijze sneller voetballen en scoorde een mooi doelpunt. Iets minder onopvallend was Milan Jovanovic.

Jova haalde de vorm van de grote dagen bij Standard nog eens uit de kast. Via zijn infiltraties naar het centrum kwam veel dreiging. De Bruggelingen wisten niet waar ze het hadden met de losgeslagen Serviër. Even ongrijpbaar was Massimo Bruno, die naar gewoonte ook scoorde in deze ‘topper’. Hij maakt er een erezaak van om tegen elke topploeg te scoren.

Marouane Fellaini

Fellaini bracht Everton haast op z’n dooie eentje voorbij het Sunderland van Simon Mignolet. Zijn goal was al een mooie, een schuiver naar de verste hoek. Zijn assist lukt alleen spelers die in vorm zijn. Hij devieerde een bal met wat de rechterachterkant van zijn schoen bleek door de benen van een arme verdediger van Sunderland in de voeten van Jelavic die bedankte met de goal. De Fellaini van de voorbije weken is pure wereldklasse. Lang zien we hem niet meer in het shirt van Everton.

FLOP

Jordi Figueras

Bij uitbreiding kon heel Club Brugge hier staan, zoals heel Anderlecht eigenlijk een plaats verdiende bij de TOP. Bij geen enkele speler van Club was de onmacht echter zo duidelijk als bij Jordi Figueras. De Spanjaard was op zijn eentje al verantwoordelijk voor drie goals. Niet springen in een kopduel bij de goal van Bruno, onvergeeflijk voor een verdediger.

De duw op Dennis Praet was te duidelijk en te onhandig. De ref kon niet anders dan de bal op de stip leggen, Biglia bedankte. Even later kon de verdediger wel door de grond zakken. Hij kopte knullig half op een inworp. Praet nam de bal mee met het hoofd en knalde mooi binnen. Het was een non-match van de Spanjaard, die, wanneer de geblesseerde verdedigers als Larsen en Stenman fit zijn, nooit de basis haalt.

Milaan

Het gebeurt niet vaak dat geen van beide Milanese topclubs kan winnen in een weekend, of het zou in matchen tegen andere toppers moeten zijn. Inter en AC Milan gingen de boot in tegen Atalanta Bergamo en Fiorentina. Atalanta uit Bergamo is een verrassing in de Serie A dit seizoen en Milan is het aan zijn status verplicht om altijd thuis te winnen van een knipperlichttopploeg als Fiorentina.

Geen feest dus dit weekend in de modestad. Inter ziet zo leider Juventus vier punten boven zich. AC Milan zit in crisis en staat pas twaalfde. De ploegen uit Napels, Firenze, Turijn en zelfs de hoofdstad gaan niet meer met schrik op bezoek in San Siro.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties