Stad zet Beerschot en Antwerp voor ultimatum

Christophe van den Boom
| 304 reacties
Stad zet Beerschot en Antwerp voor ultimatum
Foto: © SC

De grootste politieke partijen van Antwerpen kwamen dinsdag bijeen om te onderhandelen over een bestuursakkoord. Een van de dingen die op de agenda stond, was het nieuwe voetbalstadion. De partijen stellen Antwerp en Beerschot voor een ultimatum.

Het vorige stadsbestuur hadden een plan op tafel liggen voor een gloednieuw voetbalstadion. Het nieuwe bestuur wil dat plan wel uitvoeren, maar dan moeten Beerschot en Antwerp in 2013 tot een akkoord komen. Zo niet, dan kunnen ze de nieuwe tempel vergeten en wordt het dossier opgeborgen.

Het vorige bestuur had op Petroleum-Zuid een site voorbehouden voor de bouw van het nieuwe stadion, waarin zowel Beerschot als Antwerp hun wedstrijden zouden afwerken. Het stadsbestuur en de haven waren bereid om er veel geld in te stoppen, maar de twee eeuwige rivalen kibbelden over de verdeling van de kosten en de opbrengsten, waardoor het plan voorlopig niet uitgevoerd werd.

Het stadsbestuur stelt nu zijn eisen en wil dat er in 2013 een akkoord is. Indien dat niet zo is, dan komt er definitief geen nieuw stadion in Antwerpen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties