Kanu nog steeds in Anderlecht

Thomas Eeckhout
| 14 reacties
Kanu nog steeds in Anderlecht
Foto: © SC

Kanu is nog steeds speler van Anderlecht. Toch zal de middenvelder, die dicht bij een transfer naar de Russische competitie staat, deze week naar alle waarschijnlijkheid afscheid nemen van paars-wit.

De transfer van Kanu naar Terek Grozny, de club van ex-Anderlechtspeler Jonathan Legeaer, zit in een beslissende fase, zo meldt La Dernière Heure. De transfer van de Braziliaan had al in kannen en kruiken kunnen zijn, maar door het overlijden van de vader Ramzan Kadyrov, de voorzitter van Grozny, heeft het transferdossier enige vertraging opgelopen. 

Eens de begrafenis geregeld is, zal Kadyrov zijn goedkeuring geven voor de transfer van Kanu, weet La Dernière Heure. Die goedkeuring wordt tegen het einde van de week verwacht.

Anderlecht zou 2,8 miljoen euro vangen voor Kanu, die bij paars-wit een invallersstatuut heeft en achter onder anderen Kljestan, Biglia en De Zeeuw staat in de hiërarchie op het middenveld. Nieuwkomer Demy De Zeeuw wordt binnen twee weken wedstrijdfit verwacht, waardoor Anderlechtse middenveld op volle sterkte zal staan.

Belgische nationaliteit?

Kanu zou volgens Gazet van Antwerpen ook de Belgische nationaliteit willen aanvragen. De Braziliaan zal binnenkort vijf jaar in België gewoond en gespeeld hebben, waardoor hij kans maakt op een naturalisatie. Dat kan op termijn de poorten naar de Premier League en de Rode Duivels, waar Kanu van droomt, openen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties