Raes: "Het gezamenlijk stadion moet er komen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 170 reacties
Raes: "Het gezamenlijk stadion moet er komen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het Antwerpse voetbal heeft al enkele jaren erg veel weg van een Griekse tragedie. Bij Beerschot stapelen de financiële problemen zich op terwijl Antwerp al een hele poos wegkwijnt in tweede klasse. Frank Raes analyseerde de miserie.

"De problemen in Antwerpen zijn al heel oud. Vergeet niet dat Beerschot al eens failliet ging in het verleden. Toen werd Beerschot gered door Jos Verhaegen en Germinal Ekeren. Er kwam een fusieclub, maar dat was geen goed huwelijk", aldus Raes aan Sporza.

Zijn de problemen op te lossen? "Niet één iemand kan dat. Er moet rust komen en tijd in plaats van spanning. Wie er wel zijn, zijn de supporters. De supporter is de enige stabiele factor. Ik pleit voor één stadion, zelfs met aparte kleedkamers en kantines. Een sportieve fusie is niet voor morgen, neen."

Verder gaat Vanoppen volgens Raes te snel. "Voorzitter Patrick Vanoppen wil de dingen graag snel veranderen bij Beerschot, maar hij moet geduld hebben, denk ik. Dan kun je bouwen. Al is er van bouwen al lang geen sprake. Er is geen stabiliteit. Ook niet sportief. Er is veel talent, maar de ervaren spelers hebben ze van de hand gedaan. Zo herkende Wim De Decker twee spelers niet op een foto van het seizoensbegin."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties