Interview Kouyate: "Geen woorden meer maar daden"

Kouyate: "Geen woorden meer maar daden"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondag staat Anderlecht onder hoogspanning voor de komst van aartsrivaal Club Brugge. Niet enkel is het 'not done' in het Astridpark om een thuismatch tegen blauw-zwart te verliezen, ook de titelkansen staan op het spel. En dat beseft Cheikhou Kouyate maar al te goed.

Anderlecht is de play-offs in mineur begonnen. "We rekenden toch allemaal op zes op zes of minstens vier op zes", geeft Kouyate toe. "Nu zijn er geen excuses meer. Iedereen is fit en we moeten winnen, op welke manier dan ook. Het wordt een match die veel kan beslissen. De anderen zullen ons ook geen cadeau's geven."

Eerder dit seizoen versloeg Anderlecht in het Constant Vanden Stock-stadion Club Brugge al eens met 6-1, maar aan die uitslag moeten we ons zondag niet verwachten. "Dat is verleden tijd. Ondertussen is er al een trainerswissel geweest. Club Brugge zit vol vertrouwen, alles staat op zijn plaats en ze spreken zelfs weer over de titel. Toen Vadis dat zei heb ik hem wel geantwoord. (lacht) Ik zei dat ze niet te veel hoefden te dromen, want wij gaan hem pakken. Wel zijn we niet meer die ploeg die iedereen schrik aanjaagt, dat blijkt wel. Daarom zeg ik: geen woorden meer, maar daden. We moeten antwoorden op het veld."

"Ik heb vertrouwen in mezelf en in mijn ploegmaats"

Kouyate komt zondag oog in oog te staan met de topschutter in eerste klasse: Carlos Bacca. "Hij is een enorm goeie speler. Ik heb veel respect voor hem, zeker voor zijn scorecapaciteiten. Maar dat is net het leuke: we spelen die play-offs om tegen de beste spelers van de competitie te kunnen spelen. Of hij beter is dan Mbokani? Nee, als Dieu in vorm is, kan er niemand zelfs maar naast hem staan. Bacca is ook goed, maar ze zijn verschillend."

Dat er druk is bij Anderlecht kan niet ontkend worden. Alleen de manier waarop men daarmee om gaat, is bepalend. Zo straalden vrijdag zowel John van den Brom als Kouyate vertrouwen uit. "De druk, daar moet je mee leven. Die is er altijd op Anderlecht. Als je daar niet mee om kan, kan je beter stoppen. Ik denk dat we met vertrouwen naar die partij uitkijken. De coach heeft ook de juiste woorden gebruikt. Ik heb vertrouwen in mezelf en in mijn ploegmaats."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties