Interview Van Binst: "Kinderstreken van Jovanovic"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 58 reacties
Van Binst: "Kinderstreken van Jovanovic"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het was de afgelopen weken erg onrustig op Anderlecht en gisteren in de topper tegen Standard klom paars- wit eindelijk uit het dal. Voetbalkrant.com had een gesprek met Gille Van Binst over de topper en de laatste rechte lijn in de play-offs.

Door Timothy Collard

Paars-wit kwam pas begin de tweede helft op voorsprong via Guillaume Gillet. “De eerste helft was niet bepaald briljant”, begint Van Binst. “Maar als er één ploeg verdiende te winnen, dan was het Anderlecht wel. Het was misschien wel een echte sleutelmatch. Het is evenwel nog niet afgelopen, met ook Club Brugge dat teruggekomen is.”

“Supporters moeten supporteren”

Na twee opeenvolgende nederlagen werd het wel heel erg onrustig in het Astridpark. Vorige week bestormden de fans zelf het trainingsveld om hun onvrede te uiten. “Supporters moeten supporteren, en voor de rest niets anders doen. Dat zorgt voor nog meer druk en dat is niet positief”, aldus de ex-speler van Anderlecht.

Guillaume Gillet verloste de Brusselse club gisteren ook van zijn penaltytrauma. “Maar dat moeten we nog afwachten tot in de volgende wedstrijden”, zo zegt Van Binst. “Hopelijk is het trauma nu weggewerkt. Gillet zal nu wel van dienst blijven, neem ik aan. Het is altijd goed dat een speler die al gescoord heeft tijdens de wedstrijd de strafschop trapt.”

“Kleine kinderstreken van Jovanovic”

Milan Jovanovic was allerminst tevreden toen hij na een uur spelen gewisseld werd. “Dat heeft wellicht wat te maken met de stress die er is, dat zorgt altijd voor wrevel. Maar wat Jova doet, dat is ongepast. Je moet niet voor onrust gaan zorgen. Dat zijn eigenlijk kleine kinderstreken”, aldus de voormalige Rode Duivel.

Ondanks de mindere periode van paars-wit, ziet Van Binst Anderlecht nog altijd als grote favoriet voor de titel. “Zelfs in hun slechtste periode, ben ik blijven zeggen dat ze kampioen zouden spelen. Met nog drie wedstrijden voor de boeg hebben ze het in eigen handen. Negen op negen en de titel is een feit. Daarbij, Anderlecht is het gewend om kampioen te spelen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties