De mogelijke scenario's deze week

De mogelijke scenario's deze week
Foto: © SC

Er zijn nog twee speeldagen te gaan in play-off I en zowel Anderlecht, Club Brugge als Zulte Waregem kunnen nog kampioen spelen. We zetten de mogelijke scenario's even op een rijtje.

Anderlecht heeft momenteel 45 punten en dan volgen Club Brugge en Zulte Waregem met 43 punten. Anderlecht moet donderdag naar Lokeren en Zulte Waregem en Club Brugge spelen tegen elkaar. Indien er in die laatste match geen winnaar valt, kan Anderlecht donderdag reeds vieren indien het wint op het veld van Lokeren.

Club Brugge en Zulte Waregem kunnen pas zondag kampioen spelen. Indien Anderlecht donderdag wint en ook zondag pakt het nog steeds de titel. Club moet donderdag winnen tegen Zulte Waregem en dan rekenen op puntenverlies van Anderlecht. 

Club wordt ook kampioen bij een gelijke stand met Anderlecht of Zulte, want het kreeg bij de halvering van de punten geen half punt extra. Essevee moet rekenen op winst tegen Club of puntenverlies van Anderlecht tegen Lokeren en dan zelf winnen zondag van Anderlecht. Club moet dan wel punten laten liggen tegen Genk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties