Interview Hazard: "Hiervoor speel je voetbal"

Hazard: "Hiervoor speel je voetbal"
Foto: © SC

Zulte Waregem beleeft momenteel een sprookje. Zondag kan dat sprookje een happy end krijgen als de titel wordt gepakt op het veld van Anderlecht. Voor Thorgan Hazard was het al een hele mooie week. Hij blikte vooruit op de clash in het Astridpark.

Aernout Van Lindt in Waregem

“Ja, ik heb goed geslapen, al speelt de wedstrijd nog wel wat na in je hoofd. Zondag is er weer een nieuwe wedstrijd waar we moeten op focussen. Ik doe wat de ploeg en de coach vraagt. Het was misschien tegen Club Brugge wel een van mijn betere wedstrijden. Het is altijd leuk als je beslissend kan zijn, of dat nu met goals of assists is, dat is niet zo belangrijk.”

“Nooit gedacht voor de titel te spelen“

Het succes van Zulte Waregem is voor de middenvelder ook een verrassing: “Toen ik hier aankwam had ik nooit gedacht hier voor de titel te kunnen spelen. We staan nu op twee punten, dus dat is een mooie verrassing. We hebben zeer goed gespeeld met een goed collectief, dus nu is er zondag de finale.”

Voor Hazard zelf was het sowieso al een mooie week. Hij werd geselecteerd voor de Rode Duivels en scoorde tegen Club Brugge. “Het was nu al een magische week voor mij. Zondag moeten we nu het goede werk mooi proberen af te sluiten. We zullen er alles aan doen opdat Eden zijn haar moet afscheren”, refereerde hij naar een tweet van zijn broer. Die schreef dat hij zijn haar zou afscheren als Zulte Waregem kampioen wordt.

“Natuurlijk wil iedereen Champions League spelen”

Dat wordt zeker niet makkelijk: “We gaan proberen te winnen, maar dat wordt zeer moeilijk. We gaan voor het kampioenschap, dus misschien volgt er een kleine ontgoocheling als het niet lukt. Toch is ons seizoen sowieso geslaagd. We hebben natuurlijk niets te verliezen, want ons doel is bereikt doordat we in de top-3 zijn geëindigd.”

“ Alles wat er nu nog bijkomt is bonus. Ik ben alvast blij voor de ploeg en de club dat we Europees kunnen spelen. Natuurlijk wil iedereen wel Champions League spelen. Anderlecht blijft favoriet en heeft het thuisvoordeel en ze zullen kampioen willen worden in eigen huis. Wij hebben geen druk.”

“We moeten nu niet nerveus zijn. Sommigen stressen misschien wat sneller dan anderen, maar ik blijf vaak rustig. Dat is mijn natuur. We moeten ons 100% geven. Het wordt zondag de belangrijkste match van het jaar. Maar daarvoor spelen we voetbal.”

“Wou hier mijn identiteit tonen”

Of Hazard er volgend jaar zelf nog zal bij zijn in het Europese avontuur, wist de jonge international nog niet: “Er is een mogelijkheid dat ik kan blijven als we Champions League of Europa League spelen. Ik weet niet of het verschilt uitmaakt welke beker het is. Het is geen beslissing die ik kan nemen. De clubs en mijn manager zullen daar over praten. Ik heb zelf geen idee.”

De jonge Belg heeft heel wat progressie gemaakt tijdens dit seizoen bij Zulte Waregem. Dat beseft hij zelf ook: “Ik kwam naar hier om mijn identiteit te tonen en te laten zien wie ik ben, niet de broer van Eden.”

“Doordat ik hier veel kon spelen, heb ik veel progressie geboekt. Aan doeltreffendheid ontbrak het me nog wat, maar dat heb ik tijdens de play-offs ook wat aangescherpt. Ook gaf ik in het begin van het seizoen soms wat te veel van mezelf in de eerste helft, terwijl ik nu beter een match kan volmaken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties