Datum: 21/09/2013 20:00
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen doet stoel Scifo (quasi?) kantelen

KV Mechelen heeft de wedstrijd die het moest winnen ook gewonnen. KV Mechelen speelde sterk tegen een zwak Bergen, maar kreeg wel twee own-goals cadeau. Bergen moest een uur met tien spelen en een kwartier met negen. Mogelijk is daarmee het lot van Enzo Scifo bezegeld.

De 5-0 op Anderlecht heeft gevolgen gehad bij KV Mechelen. David Destorme, aan zijn zwakste seizoensstart sinds mensenheugenis bezig, belandde voor het eerst sinds lang op de bank. Van Veldhoven koos voor een gewijzigde opstelling met Junker naast Mokulu en dus een zuivere 4-4-2.

Twee Bergense own-goals

Dat wierp ook zijn vruchten af, want Malinwa begon als een razende aan de partij, want al na één minuut zette het een heel mooie aanval op die niet afgerond werd door Junker. Vijf minuten later had ook Mokulu de score kunnen openen, maar hij schoot wild over. KV bleef aandringen en werd beloond. Mokulu ging alleen op Werner af en schoot naar doel. Of de bal tegen de netten was beland indien Timmermans hem geen extra duwtje gaf, weten we niet, maar de Bergense verdediger deed het alvast en zette Mechelen daarmee op voorsprong.

En dat was het signaal voor een dolle twintig minuten waarin iedereen ogen te kort kwam om alles te volgen. In een duel met Rits ging Soumah tegen de grond. Volgens heel het stadion buiten de zestien behalve voor scheidsrechter Loeman die kordaat naar de stip wees. Matthys zette de elfmeter om. Vier minuten later hing er aan de overkant echter weeral eentje tegen de netten. En jawel, weer was het een own-goal want het schot van Rits ging meters naast gaan als het niet tegen het hoofd van Franquart beland was.

Dom rood

En dat deed het potje overkoken bij Richard Soumah. Bij een vrije trap voor Bergen gaf die de in de weg staande Cordaro een fikse duw en mocht na veel misbaar gaan douchen van Loeman. De stoel van Scifo zal nu wel niet meer aan het wankelen zijn, maar wel aan het omvallen. Of hij de week overleeft, is nog maar de vraag.

Want Bergen kon amper nog een vuist maken in de tweede helft. En het werd erger toen Rits met een sublieme pass buitenkant voet Diabang wegstuurde en die Mokulu de 3-1 liet binnenschuiven. Een goal uit het boekje. Scifo zag de bui hangen en bleef stil op zijn stoel zitten.

De wedstrijd was immers zo goed als gespeeld een halfuur voor affluiten, want met tien tegen elf bleef Mechelen de betere kansen hebben. En op aangeven van Mokulu besliste Junker de wedstrijd helemaal en bewees daarmee ook het gelijk van zijn coach. De 4-2 van Arbeitman was niet meer dan een voetnoot. Indien KV wat beter afgewerkt had, was de score immers veel hoger geweest.