Competitie: Beker van België
Speeldag: 1/16 Finales
Stadion: Achter de Kazerne
Mechelen neemt pas in tweede helft afstand

Mechelen heeft een logische zege geboekt in de Beker van België. Na een zwakke eerste helft werd het wakker geschud door de gelijkmaker, om uiteindelijk nog vlotjes te winnen.

Aernout Van Lindt in Mechelen

KV Mechelen won dit weekend van Bergen in de competitie en met het oog op de match in Genk wou het vertrouwen sprokkelen in de Beker van België. Daarvoor zou het voorbij Boussu Dour moeten raken, een middenmoter in tweede klasse.

Bij Malinwa kwam Tome Pacovski in doel te staan en ook Michalski zou zijn kans krijgen, maar hij werd vandaag ziek en miste daardoor een basisplaats. Bij de bezoekers weliswaar twee verdedigende middenvelders, maar toch een vrij offensief ingesteld team.

Lamlendig begin

Over het eerste halfuur kunnen we heel kort zijn: er was niets te zien, op wat slordigheden en slechte passes na. KV Mechelen voetbalde achteruit, Boussu Dour voetbalde helemaal niet. De wedstrijd zat potdicht, tot Biset met een splijtende pass Cordaro voor doel zette. Meer dan een corner haalde Malinwa er niet uit, maar die werd door Biset wel zelf binnengekopt.

Ook na de 1-0 en ook na de rust bleven de Mechelaars echter geen goed voetbal produceren. Sterker nog: de bezoekers kwamen enigszins in de wedstrijd en op het uur werd het 1-1 via Koffi.

Eindelijk wakker

Het signaal voor de thuisploeg om - eindelijk - wakker te worden. Een bedrijvige Diabang wist meteen Mechelen terug op voorsprong te zetten, Cordaro besliste even later de wedstrijd met de 3-1.

Daardoor vielen er grote gaten in de verdediging van een zichtbaar moegestreden Dour. De bezoekers konden niets meer in de pap brokkelen en de thuisploeg kon kinderlijk simpel de voorsprong nog wat uitbreiden. In een kaartenloze en lauwe partij werd het zo nog een grote overwinning: 5-1, met nog een tweede doelpunt van Diabang en eentje van Prodell.

De 5-1 betekent echter niet dat KV Mechelen echt swingde, ook op het einde waren er nog te veel onzorgvuldigheden en inefficiëntie, wat tegen Dour geen probleem is, maar tegen Genk komend weekend wel cash zou kunnen worden betaald.