Toby Alderweireld: "Japan wordt een taaie klant"

Joris De Wolf
| 0 reacties
Toby Alderweireld: "Japan wordt een taaie klant"
Foto: © SC

De Rode Duivels spelen dinsdag een tweede oefenwedstrijd tegen Japan. De nederlaag van vorige week donderdag tegen Colombia lijkt helemaal vergeten. "We moeten zeker niet wanhopen. Verliezen is niet prettig, maar dat hoort nu eenmaal bij de voorbereiding op een wereldbeker."

Toby Alderweireld kreeg in de wedstrijd tegen Colombia een schop op zijn enkel. Even zag het er naar uit dat hij zwaar geblesseerd zou zijn, maar alles valt mee. “Ik heb enorm veel geluk gehad. Mijn enkel staat nu wel helemaal dik en blauw, maar de wedstrijd tegen Japan komt in geen geval in het gevaar”, zei Alderweireld op de persconferentie na de training van zondag.

“Colombia was beter dan pakweg Servië of Kroatië”

Met Colombia en Japan speelt onze nationale ploeg twee wedstrijden tegen echte WK-ploegen. “Je merkte in de wedstrijd tegen Colombia dat die spelers een heel hoog niveau gewoon zijn. Ik denk dat het een betere ploeg was dan pakweg Servië of Kroatië. Toch speelden we een degelijke partij. Als we de kansen afmaakten in de eerste helft, dan winnen we die wedstrijd.”

Dinsdag wacht in het Koning Boudewijnstadion Japan. De ploeg van Standard-doelman Eiji Kawashima speelde zaterdag 2-2 gelijk tegen Nederland. Ze waren de betere ploeg en verdienden misschien wel de overwinning. “Dat verbaast me niet. Japan heeft gewoon een heel goede ploeg. Het zal een taaie klant worden. De beelden heb ik nog niet kunnen bekijken, dat is iets voor morgen.”

“Bij de nationale ploeg speel ik het liefst rechtsback”

Of Alderweireld aan de wedstrijd begint staat nog niet vast. De verdediger van Atlético Madrid speelde tegen Colombia in het hart van de defensie. Maar doordat zowel Daniel Van Buyten als Nicolas Lombaerts meer dan waarschijnlijk terug fit zijn voor de wedstrijd, mag hij daar opnieuw plaats ruimen. Bij de nationale ploeg speel ik het liefst rechtsback. De concurrentie in het centrum is loodzwaar, zeker als Kompany er nog eens bijkomt. Op rechtsback heb ik de meeste kans om te spelen.”

Tot nu toe kende Alderweireld geen opperbest seizoen. Bij zijn nieuwe werkgever zit hij vaak op de bank, toch klinkt de Antwerpenaar strijdvaardig. “Ik heb nooit gepanikeerd. Atlético kent momenteel een onwaarschijnlijk sterke periode. Mijn vertrouwen is helemaal niet aangetast. De laatste tijd speel ik ook meer. En dat is niet alleen goed voor mij, maar ook voor de nationale ploeg”, besluit Alderweireld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties