Wilmots: "Zij die niet regelmatig spelen kunnen in problemen komen"

Joris De Wolf
| 32 reacties
Wilmots: "Zij die niet regelmatig spelen kunnen in problemen komen"
Foto: © SC

Spelers als Kevin De Bruyne en Toby Alderweireld zullen aan spelen moeten toekomen met het oog op Brazilië. Dat liet Wilmots alvast verstaan op de persconferentie na de training van de nationale ploeg.

Sander De Graeve in Brussel

Wilmots gaf extra uitleg over de blessure van Benteke. De spits trainde vandaag apart. “Benteke kreeg een zware trap op de knie en sukkelt met een hematoom, hij draagt een tape. Zijn balaanname gaat wel moeilijk en we willen geen risico's nemen.” Wilmots sluit wel niet uit dat de spits morgen speelt. “Dat zal je morgen zien, we hebben nog tijd hé.”

“Chadli heeft ook nog last en speelt morgen niet. Nicolas Lombaerts werkt ook nog verder zijn programma af.” Verder wou Wilmots vooral niet in zijn kaarten laten kijken. “Ik probeer niets, de tijd om te proberen is gedaan. Ik ga richting het WK met een duidelijke ploeg en manier van spelen. Vroeger waren we de Wereldkampioen van vriendschappelijke wedstrijden, dat willen we nu niet meer zijn.”

Hij wordt naar eigen zeggen niet ambetant van een nederlaag. “We verliezen natuurlijk niet graag, maar we wonnen de matchen die we moesten winnen reeds. We zitten op het WK, dat is toch het maximum? Als je ziet dat ploegen als Kroatië, Frankrijk en Portugal het moeilijk hebben om zich te kwalificeren.”

“Ik koos specifiek voor drie andere culturen en sterke tegenstanders. Het resultaat van morgen interesseert me niet. De sterkste ploeg speelt, het is niet eerlijk om spelers tien minuten speeltijd 'cadeau' te geven en hen daar dan op af te rekenen. Ik kijk naar de prestaties bij de clubs. Zij die niet regelmatig spelen kunnen in de problemen komen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties