"Kampioen pas bekend op laatste speeldag"

Mattias Verhaeghe
| 22 reacties
"Kampioen pas bekend op laatste speeldag"
Foto: © Photonews

Club Brugge kreeg na de nederlaag tegen Anderlecht een serieuze tik in de titelstrijd. Toch wil Jan Ceulemans Blauw-Zwart nog niet afschrijven.

Door Mattias Verhaeghe

“Het verlies zal heel hard aankomen in Brugge. Als je op vier minuten van het einde op achterstand komt in zo’n wedstrijd is dat een klap. Maar toch zie ik Brugge nog als kanshebber voor de titel”, aldus Ceulemans tegen Voetbalkrant.com.

Alle ploegen hebben al heel wat punten verloren in de play-offs

“Club Brugge domineerde de wedstrijd in de eerste helft en had een aantal kansen. Anderlecht kwam er niet aan te pas. Maar een counter is altijd gevaarlijk, ook al speel je met een man minder. En als dat gebeurt op vier minuten van het einde, is het over en uit. Ik heb altijd gezegd dat de thuiswedstrijden gewonnen moeten worden om kampioen te spelen. Op dat vlak doet Brugge een slechte zaak, maar ik schrijf ze niet af.”

“Er steekt momenteel geen enkele ploeg bovenuit in de play-offs. Er zijn zeven wedstrijden gespeeld, en alle ploegen hebben al heel wat punten verloren. Iedereen is aan elkaar gewaagd. Als Club Brugge wint op Standard, zijn ze opeens weer dé titelfavoriet. Als Standard wint, is de strijd wellicht beslist. Maar ik zie Club Brugge niet verliezen in Luik. Standard heeft al wat slechte wedstrijden gespeeld, zoals in Brugge. Dit weekend winnen ze, maar dat is absoluut geen garantie naar volgend weekend toe. Het kampioenschap zal pas op de laatste speeldag beslist worden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties