Reactie Mbemba lacht met De Sutter: "Het is gemakkelijk om op hem te verdedigen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 112 reacties
Mbemba lacht met De Sutter: "Het is gemakkelijk om op hem te verdedigen"
Foto: © Photonews

Chancel Mbemba stak gisteren Tom De Sutter negentig minuten in zijn achterzak. RSC Anderlecht hing uiteindelijk met de punten aan de haal en de verdediger spotte nog eventjes met zijn voormalige ploegmakker. "Eigenlijk is het gemakkelijk om te verdedigen op De Sutter."

Cédric De Volder in Brugge

Chancel Mbemba speelde gisteren een berepartij in de paars-witte defensie. De Congolees stond als een muur en had Tom De Sutter negentig minuten lang in zijn achterzak. Zelf vond hij dat eigenlijk geen abnormale prestatie, integendeel.

"Het is gemakkelijk om te verdedigen op De Sutter", aldus Mbemba. "Hij heeft niet veel techniek, beweegt amper en heeft geen snelheid. Eigenlijk is zijn sprongkracht zijn enige sterke punt, hé. Ik had het dus uiteindelijk niet enorm lastig."

De Sutter heeft weinig techniek en beweegt amper

Anderlecht pleegde in de slotminuten een hold-up op Olympia. "Het was enorm moeilijk na de rode kaart voor Aleksandar Mitrovic", gaat Mbemba verder. "Hij was tijdens de rust aan het huilen en bood zijn verontschuldigingen aan. En dat gaf ons de kracht om door te gaan. Ik wist toen al zeker dat we de drie punten zouden pakken."

Ondertussen lijkt Anderlecht te zijn gelanceerd in de titelrace. Paars-wit heeft op papier misschien zelfs het gemakkelijkste programma. "Maar er is nog een lange weg te gaan", vervalt Mbemba in het gekende cliché. "We kijken enkel naar onszelf. Hoeveel punten er nog nodig zijn om de titel te pakken. Negen!" (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties