cerCercle Brugge
wesWesterlo
Datum: 27/09/2014 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Jan Breydel
Westerlo spoelt bekerkater door tegen Cercle
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Westerlo spoelt bekerkater door tegen Cercle
Foto: © Photonews

Westerlo ging met een 6-1 vernedering bij Olsa Brakel in de rugzak op bezoek bij Cercle Brugge dat woensdag ruim won. Toch waren het de bezoekers die met de punten gingen lopen bij een vooral ongelukkig Cercle.

Sander De Graeve in Brugge

Er waren geen verrassingen bij beide ploegen. Zowel Cercle als Westerlo begonnen met dezelfde elf als de competitiewedstrijd van vorige week. Bij de Bruggelingen zat Sukuta-Pasu opnieuw op de bank. De spits kwam terug uit blessure.

De scheidsrechter was de opmerkelijkste naam op het wedstrijdblad. De wedstrijd werd geleid door de piepjonge Lawrence De Visser. De 24-jarige ref begon aan zijn tweede wedstrijd in de hoogste klasse én is de jongste scheids ooit op het hoogste niveau.

Ingestudeerd nummertje faalt

Het werd meteen duidelijk dat het een aardige pot zou worden, daar in Brugge. Zowel Cercle als Westerlo kozen voor de aanval. De eerste pogingen kwamen er langs de kant van Westerlo, maar een stevige Dussenne en, zoals steeds, Olivier Werner zorgden ervoor dat de nul op het bord bleef.

Na het kwartier ging het opnieuw wat meer gelijk op. Cercle stak enkele mooie aanvallen in elkaar, maar ook Van Langendonck was goed wakker en duwde in hoekschop. Corners zagen we veel, vooral langs de kant van Cercle. De jongens van Staelens schoten zichzelf bij één van die stilstaande fases bijna in de voet.

D'haene veinsde achterin te blijven, maar trok net voor de corner getrapt werd zijn Ferrari in gang. Een ingestuurd nummertje, noemen we zoiets. Alleen trapte D'haene die bal los in de voeten van een tegenstander, waardoor Westerlo drie tegen twee kon counteren. Gelukkig voor de liefhebbers van ingestudeerde nummertjes werd die counter niet goed uitgespeeld.

De partij ging dan naar de rust toe met nog een penaltyclaim van Lecomte en een schwalbe van Aoulad. Visser gaf nog geen strafschop in zijn prille carrière op het hoogste niveau en leek dat ook niet van plan. Aoulad kreeg geel voor zijn acteerprestatie. Vlak voor rust zakte Buyl nog even door de grond van schaamte.

Buyl met misser van het jaar

Hij moest de perfecte bal van Kabananga maar in doel 'pissen', maar knalde het leer loeihard naast. Een minder leuke rustbabbel volgde voor Buyl. De 0-0 was alles in beschouwing genomen, billijk. Na de koffie geen wijzigingen in de ploegen, maar de score werd wél al snel veranderd.

Lecomte kreeg na goed vier minuten een weggekopte bal recht in de voeten. De linksbuiten, aan een sterke match bezig op dat moment, twijfelde niet en knalde heel knap in het hoekje. Daarna had Cercle het beste van het spel, maar de Vereniging kende pech bij de afwerking.

Staelens zette alles op alles en gooide Sukuta-Pasu, Van Acker en Valcke in de strijd. Kabananga kreeg meteen een dot van een kans -gepakt door Van Langendonck- en de gelijkmaker hing in de lucht. Toch was het Westerlo dat via een strafschop de kloof nog wat dieper maakte. Cornelis legde Lecomte neer en topschutter Gounongbe twijfelde niet. Zo had Visser toch zijn eerste penalty op het hoogste niveau beet.

Cercle leek uitgeteld, maar dat was buiten Van Acker gerekend. De defensieve middenvelder knalde een bal die uit de kluts kwam magistraal in de kruising. Wat een goal van de invaller van groen-zwart. Toch kwam de terugkeer iets te laat. Cercle kon zich niet meer doorzetten en blijft hangen op negen punten. Westerlo spoelt de kater door en komt even op een gedeelde tweede plaats.

Opstellingen

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Werner Olivier 90' 6
Cornelis Hans   90' 5
Wils Stef   90' 5
Dussenne Noë   73' 6
Buysse Bart 90' 6
N'Diaye Ismaïla   90' 4
Buyl Stephen 90' 5
D'Haene Kristof 90' 6
Bacelic-Grgic Stipe 56' 5
Smolders Tim 73' 5
Kabananga Junior 90' 5
  Bank G Beoordeel
Valcke Sam A   34' 6
Van Acker Thibaut 17' 5
Sukuta-Pasu Richard 17' 5
Bourdin Pierre -  
Van Damme Miguel -  
Van Roose Karel -  
Godee Joey -  

Westerlo Westerlo

  Speler G Beoordeel
Vanlangendonck Koen 90' 4
Apau Mitch 90' 5
Maertens Birger 90' 6
Schuermans Kenneth 90' 5
Dorda Christian 90' 5
Geudens Kevin 90' 5
Annys Maxime   90' 4
Lecomte Raphaël 90' 4
Aoulad Mohammed   60' 5
Gounongbe Frédéric 79' 5
Koffi Jean Romaric 90' 5
  Bank G Beoordeel
Godeau Bruno 30' 5
MacDonald Sherjill 11' 5
Gielen Brian -  
Rommens Nicolas -  
Schouterden Nils -  
Molenberghs Jarno -  
Verschueren Arno -  
Herbeleef Cercle Brugge - Westerlo

Vooraf