Datum: 28/09/2014 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
AA Gent speelt in extremis gelijk tegen Lokeren
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
AA Gent speelt in extremis gelijk tegen Lokeren
Foto: © Photonews

De Oost-Vlaamse derby tussen AA Gent en Sporting Lokeren leek lang op een 0-1 overwinning voor de bezoekers af te stevenen, maar Depoitre liet de Ghelamco Arena toch nog ontploffen in de extra tijd.

Sander De Graeve en Timothy Collard in Gent

Gent liep storm voor de derby tegen Lokeren. De Ghelamco Arena zat dit seizoen nog niet zo vol als vandaag. Bij beide ploegen zagen we geen grote verrassingen bij de aftrap. Lokeren begon aardig aan de pot met meteen kansen voor Abdurahimi en Overmeire. Sels stond paraat.

De thuisploeg herstelde daarna het evenwicht en kreeg een mogelijkheid via Depoitre, maar veel soeps was het niet in die eerste helft. De eerste helft van de slag om Oost-Vlaanderen leek een muis te baren tot de verdediging van AA Gent flagrant in de fout ging.

Asare en Gershon in de fout

Twee van de drie centrale verdedigers, Gershon en Asare gingen een kopduel aan met Leye én verloren dat. De ruimte in hun rug werd perfect uitgespeeld door De Pauw en Vanaken. De Voetbalkrant.com Speler van het Jaar trapte het leer beheerst voorbij Sels.

De partij kabbelde verder naar de rust. Bij de thuisploeg zaten te veel spelers onder hun niveau om in de eerste helft aanspraak te maken op meer. Kums werd gemist op het middenveld en Pollet speelde als een slappe vod.

De verdiende voorsprong voor Lokeren bleef staan tot aan de koffie. Pollet bleef, zoals verwacht, in de kleedkamer en Benito Raman mocht voor meer snelheid zorgen in de aanval. Lokeren stond sterk en Maes greep dan ook niet in.

Na de pauze kregen we een realistisch Lokeren dat uitstekend verdedigde. Vooral Odoi speelde een begenadigde match. Gent monopoliseerde het balbezit, maar kon de gaatjes in het Lokerse blok niet vinden. Milicevic kwam er wel dichtbij met een vrije trap, maar Copa zweefde de bal uitstekend uit zijn doelvlak.

De thuisploeg moest ook rekenen op een goeie Matz Sels om de score niet te laten oplopen. Een slotoffensief kondigde zich aan met de komst van Saief en Soumahoro, maar de Buffalo's konden enkel in de buurt komen via Mijat Maric. De verdediger van Lokeren trapte de bal bijna in eigen doel.

Lokeren leek de match uit te spelen en over Gent te springen, maar dat was buiten Milicevic gerekend. De middenvelder, één van de weinigen op niveau, zette mooi voor naar Depoitre en die kopte in de extra tijd de gelijkmaker in doel. Gent-Lokeren eindigde op 1-1, de Buffalo's behouden zo de tweede plaats. Lokeren blijft op één punt derde.

Opstellingen

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Sels Matz 90' -
Nielsen Lasse 90' -
Gershon Rami 90' -
Asare Nana 90' -
Foket Thomas 90' -
Neto Renato 90' -
Dejaegere Brecht 75' -
Oussalah Mustapha 66' -
Milicevic Danijel A 90' -
Depoitre Laurent 90' -
Pollet David 45' -
  Bank G Beoordeel
Raman Benito 45' -
Soumahoro Yaya 24' -
Saief Kenny   15' -
Van der Bruggen Hannes -  
Locigno Sébastien -  
Lepoint Christophe -  
Vandenbussche Brian -  
Rafinha Rafael Scapini -  

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Copa Barry Boubacar 90' -
Gkalitsios Giorgos 90' -
Scholz Alexander 90' -
Maric Mijat 90' -
Odoi Denis 90' -
Overmeire Killian 90' -
Persoons Koen 90' -
Vanaken Hans 90' -
Abdurahimi Beshart 70' -
Leye Mbaye 90' -
De Pauw Nill A 87' -
  Bank G Beoordeel
Remacle Jordan   20' -
Ngolok Evariste 3'  
Dessers Cyriel -  
Ricciardi Oyama Arthur Henrique -  
Kaya Onur -  
Mertens Gregory -  
Lazic Jugoslav -  
Herbeleef KAA Gent - Sporting Lokeren

Vooraf