Reactie Milicevic en Depoitre redden Gent: "De perfecte assist"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Milicevic en Depoitre redden Gent: "De perfecte assist"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent leek vanmiddag in de eigen Ghelamco Arena af te stevenen op een 0-1 nederlaag tegen Sporting Lokeren. In de extra tijd kon Depoitre het stadion dan toch laten ontploffen. Hij kopte de assist van Milicevic dankbaar binnen.

Sander De Graeve in Gent

De goal kwam er na een ingestudeerd nummertje. Milicevic trapte de vrije trap naar Raman, die gaf hem de bal terug en Depoitre kopte de voorzet van de kleine Zwitser snoeihard in doel. O zo simpel, o zo efficiënt. Daarvoor kreeg Gent al een pak corners, maar die draaiden op niets uit.

"Ik had door dat het met rechtstreekse hoekschoppen niet meer zou lukken. Ik had er al een paar de mist in zien gaan. Ik koos om het zo te doen en dat rendeerde", aldus Milicevic. "Het was iets waarop we deze week getraind hadden, ja." Uit het kunstje van Raman en Milicevic kwam een niet te missen bal voor Depoitre, die zijn zesde van het seizoen maakte.

Mili achter me is een zegen

"Het was niet de moeilijkste goal uit mijn carrière, dat klopt. Die assist van 'Mili' was echt perfect. Het is echt een zegen om hem als spits achter je te hebben. Hij is goed in het vinden van de ruimte en draait steeds goed weg." Ook Milicevic heeft aan Depoitre een goeie klant. Het is nog maar zijn eerste assist op de stevige spits, maar hij lijkt hem makkelijker te vinden dan Pollet, met wie hij eerder al bij Charleroi speelde.

"David is een volledig ander type, hij zoekt meer de ruimte op en in thuismatchen is die schaars. Bij Charleroi stond hij steeds alleen in de spits. Hij moet zich nog wat meer aanpassen aan een systeem met twee aanvallers. Depoitre kan de ballen aannemen en beschermen", aldus Milicevic. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties