Datum: 28/09/2014 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Wie strijkt de eer op in Oost-Vlaamse derby?
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Wie strijkt de eer op in Oost-Vlaamse derby?
Foto: © Photonews

In de Gentse Ghelamco Arena komt vanmiddag Sporting Lokeren op bezoek voor de derby van Oost-Vlaanderen. Het is al even geleden dat beide teams zo dicht bij elkaar stonden, drie punten, op het moment van de confrontatie.

Vooral Gent had het de laatste jaren moeilijk om Lokeren te kunnen volgen, maar nu staan de Buffalo's op de tweede plek. Het is overigens de derde week op rij dat de troepen van Vanhaezebrouck voor die tweede plek spelen. "We hebben ze afgepakt van Mouscron-Peruwelz en verdedigd tegen Oostende", aldus Vanhaezebrouck.

Bij Gent is Belhocine nog steeds out met last aan de rug. Sven Kums is er niet bij wegens schorsing na zijn rode kaart tegen Oostende. Op Kenny Saief kan Vanhaezebrouck wel opnieuw rekenen. De Israëliër zit opnieuw in de selectie.

Selectie Gent: Sels, Rafinha, Pollet, Oussalah, Depoitre, Neto, Raman, Saief, Van Der Bruggen, Dejaegere, Maes, Asare, Locigno, Nielsen, Soumahoro, Vandenbussche, Lepoint, Foket, Gershon en Milicevic.

De tegenstanders uit Lokeren spelen al hun vijfde wedstrijd op twee weken tijd, maar Maes vreest de vermoeidheid niet. "We zijn ons aan het focussen op de matchen, niet op de trainingen. Bovendien hebben we maar drie jongens van de basis belast in de Beker." Bij Lokeren is iedereen fit behalve Sergio Junior Dutra.

Selectie Lokeren: Abdurahimi, Copa, De Pauw, Dessers, Galitsios, Henrique, Kaya, Lazic, Leye, Maric, Mertens, Ngolok, Odoi, Overmeire, Patosi, Persoons, Remacle, Scholz, Vanaken.

Wie gaat met de zege lopen in deze derby?

Bij een overwinning van de bezoekers levert een gokje van 60 euro bij Unibet maar liefst 243 euro op. Die 60 euro krijgt u via deze link overigens helemaal gratis!

Meer nieuws