"Beker winnen en in tweede klasse zitten, daar heeft niemand iets aan"

"Beker winnen en in tweede klasse zitten, daar heeft niemand iets aan"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Francky Dury neemt het met Zulte Waregem op tegen Anderlecht in de kwartfinales van de Beker van België. Een uitgelezen moment om vertrouwen te tanken en dicht bij Europees voetbal te komen, maar de coach van Essevee is duidelijk: "De Beker is belangrijk, maar de competitie primeert."

Aernout Van Lindt in Waregem

De reden daarvoor is simpel: "De competitie is het belangrijkste. Daar zitten we nu op schema, maar we zijn er nog niet. De Beker winnen en ook in tweede klasse zitten, dat heeft geen enkele zin."

Toch laat Dury de Beker niet zomaar schieten: "Vanaf dit moment is het interessant. Je kan doorgaan in twee wedstrijden en je staat uiteindelijk toch op vijf wedstrijden van de bekerwinst. Bovendien heb je met een heen- en terugmatch altijd kans."

Reddingsoperatie staat voorop

Zelfs tegen Anderlecht? "Je moet er in geloven. Anderlecht is samen met Club Brugge wel outstanding dit jaar. Er zijn maar twee grote ploegen, de rest zit dicht op elkaar."

En als de rest elkaar weinig weet toe te geven, kan Zulte Waregem misschien ook in de competitie nog dromen? De kloof met het nummer 6 is amper zeven punten: "De reddingsoperatie staat voorop, we praten niet over de linkerkolo en willen ons vooral redden."

Te veel slechte matchen

"We hebben al te veel slechte matchen gespeeld voor de top-6. Als je achteraan staat, dan speel je vooral om niet te verliezen. Als coach sta je ook laatste. We mogen blij zijn dat we ons doelstelling voor Nieuwjaar al hebben bereikt, maar we moeten blijven werken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties