Het bewijs: "Supporters hebben niet enkel een hart voor hun club"

Het bewijs: "Supporters hebben niet enkel een hart voor hun club"
Foto: © SC

De kerstactie van de Pro League werd een overweldigend succes. In totaal werd er niet minder dan 90.000 euro ingezameld, een ab-so-luut record. "Dit overtreft onze verwachtingen", zijn ze bij Damiaanactie in de wolken.

Naar de Champions League met Johan Boskamp bracht maar liefst 5.200 euro op. Peter Vandenbempt volgen tijdens België-Cyprus bracht 2.550 euro in het laatje. In totaal werd meer dan 90.000 euro verzameld voor de Damiaanactie.

Carla Reynders van de Damiaanactie is in de wolken. "Het resultaat van het partnership met de Pro League overtreft onze verwachtingen."

"We wensen in de eerste plaats uitdrukkelijk alle supporters te bedanken die hun steentje hebben bijgedragen, maar ook een woordje van dank voor alle clubs en hun spelers die deze Kerstactie ondersteunden.We kunnen hiermee meer dan 2200 mensenlevens redden!"

Ook bij de Pro League wrijven ze zich in de handen: "Dat supporters niet alleen een hart hebben voor hun club, maar ook voor zij die het moeilijk hebben, wordt zo nog maar eens bewezen. Bedankt allemaal!", klinkt het bij monde van CEO Ludwig Sneyers.

Voor de volledigheid nog even de top-5 van truitjes die het meeste opbrachten - een serieus blauw-zwart getint lijstje is dat:

1          Club Brugge                           Matthew Ryan            € 1.870
2          Club Brugge                           Timmy Simons           € 1.641
3          Club Brugge                           Lior Refaelov              € 1520
4          RSC Anderlecht                     Dennis Praet              € 1220
5          Club Brugge                           Victor Vazquez           € 1040

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties