Datum: 07/02/2015 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Goudhaantje Simon dolt nu ook tien kempenzonen
Goudhaantje Simon dolt nu ook tien kempenzonen
Foto: © SC

AA Gent moest zich niet echt vermoeien tegen Westerlo en deed dat ook niet. Na een (domme) vroege rode kaart voor Mustoe hadden de Buffalo's vrije baan richting winst. Drie prikken van Moses waren genoeg: twee sublieme assists en een goal na een even mooie assist van Dejaegere.

Johan Walckiers in Gent

Kenneth Saief moest de prijs betalen voor de mindere match tegen Anderlecht en Vanhaezebrouck zag de kans schoon om de Bosniër Hajradinovic te laten debuteren. Westerlo moest de zieke Lecomte missen en zette Cools in de ploeg.

De bezoekende kempenzonen werden echter volledig weggespeeld. Dat Dejaegere en Depoitre de score na een kwartier nog niet geopend hadden, was volledig dankzij een opnieuw sterke doelman Vanlangendonck. 

Lammetjes naar de slachtbank

Dat Westerlo al na twintig minuten met tien verder moest, had het te danken aan Jordan Mustoe, die volledig onnodig met gestrekt been doorging op Foket. Zeventig minuten met tien tegen een geprikkeld Gent, begin er maar eens aan...

Westerlo was zo goed als een hulpeloos lammetje dat naar de slachtbank geleid werd. Gent deed er nog lang over om de doodsteek te geven, maar die kwam uiteindelijk toch een dikke vijf minuten voor rust: Moses dribbelde in de zestien half Westerlo gek en zijn voorzet werd netjes door Depoitre afgewerkt.

Dat Van Veldhoven bleef vasthouden aan drie centrale verdedigers was toch verwonderlijk, want Schouterden en Apau konden op de flanken het Gentse gevaar niet blijven belopen. Versterking op de kanten had geen overbodige luxe geweest.

Moses Simon, beste aankoop Gent in laatste tien jaar

Maar Westerlo bleef op dezelfde manier voortspelen en Gent liet de bal iets te traag rondgaan om de vijfmansverdediging uit verband te spelen. Maar één bevlieging van Dejaegere was genoeg om de Buffalo's op rozen te zetten. Een pasje achter het steunbeen en Moses stond alleen voor doel en faalde niet.

Die Moses Simon, de beste aankoop van Gent in de voorbije tien jaar. Die man gaat nog brokken maken. Dat deed hij ook nog één keer tegen een machteloos Westerlo. Alweer een mooie assist en Milicevic besliste met een halve retro het duel dat al lang beslist was. Oh ja, Depoitre werd ook nog topschutter (12) met zijn tweede van de avond: mooi vrijgedraaid en onhoudbaar in de hoek.

Opstellingen

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Sels Matz 90' 7
Foket Thomas 90' 7
Gershon Rami 90' 7
Rafinha Rafael Scapini 90' 6
Asare Nana 90' 7
Hajradinović Haris 90' 7
Neto Renato   73' 6
Van der Bruggen Hannes A 90' 5
Dejaegere Brecht A 67' 8
Simon Moses Daddy-AjalaA A 79' 10
Depoitre Laurent ⚽ ⚽ 90' 8
  Bank G Beoordeel
Milicevic Danijel 23' 7
Kums Sven 17' 7
Pedersen Nicklas 11' 5
Pollet David -  
Nielsen Lasse -  
Saief Kenny -  
Vandenbussche Brian -  
Soumahoro Yaya -  
Belhocine Karim -  

Westerlo Westerlo

  Speler G Beoordeel
Vanlangendonck Koen 90' -
Apau Mitch 90' -
Maertens Birger 90' -
Schuermans Kenneth 90' -
Mustoe Jordan   17' -
Geudens Kevin 90' -
Cools Jens 90' -
Schouterden Nils 90' -
Annys Maxime 89' -
Molenberghs Jarno 86' -
Diagne Mbaye 74' -
  Bank G Beoordeel
Verschueren Arno 16' -
Koffi Jean Romaric 4'  
Diallo Alassane 1'  
Sipovic Enes -  
Dorda Christian -  
Godeau Bruno -  
Cordier Michaël -  
Herbeleef KAA Gent - Westerlo

Vooraf