Reactie Depoitre, de Gouden Stier: "En ze dachten dat ik niet ging spelen"

Depoitre, de Gouden Stier: "En ze dachten dat ik niet ging spelen"
Foto: © SC

Laurent Depoitre zit aan twaalf rozen en is daarmee medetopschutter in de Jupiler League. Maar aangezien Diaby al niet meer in België speelt, draagt hij volgende week de Gouden Stier op de rug. Voor de aanvaller toch wat een revanche op de ongelovigen.

Johan Walckiers in Gent

"O gij van bitter weinig geloof..." Laurent Depoitre werd voor het seizoen afgeschilderd als gedoodverfde bankzitter bij Gent. Die reus zou bij Oostende wel het één en ander kunnen, maar bij een grote club? Nee, dat zou hij niet kunnen. En daar staat hij nu, helemaal bovenaan de topschuttersstand.

Nu wil ik die titel houden

"Maar misschien maakt Mitrovic er morgen nog twee... Het is tegen Cercle hé", begon de minzame reus. "Maar goed, nu ik eerste sta, wil ik die titel ook wel hebben. Al blijven de ploegdoeleinden wel het belangrijkste. Maar als ik dat combineren, zal ik het zeker niet laten."

"En zeggen dat er sommigen voor het seizoen dachten dat ik niet ging spelen met al die concurrentie. Dan is dit toch een voldoening. Het is een extraatje. Dat de ploeg wint als ik scoor? Dat heb ik zelfs nog niet in het oog gehouden. Ik wil de ploeg helpen met doelpunten, maar een aanspeelpunt zijn, is even belangrijk", vindt Depoitre.

Ben complementair met Simon

Met Moses Simon heeft hij een serieus wapen naast zich lopen dat de aandacht van hem afleidt. "Het is een plezier om met hem samen te spelen", knikte Depoitre. "We hebben andere kwaliteiten en zijn complementair. En we kunnen nog beter, want vandaag hebben we toch nog een paar kansen gemist."

"Die assist was topklasse. Hij heeft veel overzicht en is snel, zo snel. Maar velen hebben zich ook vergist in mijn snelheid hé. Voor mijn grootte ben ik toch snel genoeg nietwaar?", knipoogde hij. Toch wat revanche op de twijfelaars dus.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties