Reactie Boosdoener Mustoe: "In Engeland is dit misschien zelfs geen geel"

Boosdoener Mustoe: "In Engeland is dit misschien zelfs geen geel"
Foto: © SC

Jordan Mustoe bracht Westerlo serieus in de problemen nadat hij na een dik kwartier al een rode kaart op zijn naam kreeg. Met tien konden de kempenzonen helemaal geen strobreed meer in de weg van Gent leggen.

Johan Walckiers in Gent

Maar het is alvast niet zo dat hij zijn rode kaart verdiend vond. "Het was mijn eerste tackle van de wedstrijd en dacht dat er een vrije trap en misschien geel ging volgen. Ik zal zien wat de coach zegt, maar misschien gaan we wel in beroep tegen een mogelijke schorsing. Het was alvast zeker niet bewust."

De Engelse linksachter is immers meer gewend. "Ik zag de lijnrechter iets tegen de ref zeggen en toen ging zijn hand naar zijn achterzak. In Engeland was dit een vrije trap geweest en misschien zelfs geen geel."

Mijn maten in Engeland zeiden: 'Nooit rood'

"Maar in België is het blijkbaar anders. Mijn maten in Engeland hadden de fase ook al gezien en stuurden me dat het nooit rood was."

Toch verontschuldigde hij zich in de kleedkamer. "Tuurlijk voel ik met wat schuldig. Maar elke match kan niet perfect zijn. Het is ook de eerste rode kaart uit mijn carrière."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties