Reactie Moses Simon nu al de held bij Gent: "En jullie hebben de échte Simon nog niet gezien"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 22 reacties
Moses Simon nu al de held bij Gent: "En jullie hebben de échte Simon nog niet gezien"
Foto: © Photonews

Wie gisteren in de Ghelamco Arena naar de wedstrijd tussen Gent en Westerlo zat te kijken heeft genoten van de kleine nummer 27 die naast Depoitre in de spits stond. Moses Simon was overal tegen tien jongens van Harm van Veldhoven en kan naar eigen zeggen nóg beter.

Sander De Graeve in Gent

"Ik voel me geweldig, we hebben gewonnen, hé.", aldus Simon na de match. De lof die hij krijgt, en dat was gisteren heel wat, stuurt hij doorgaans integraal door. "Die goal en die twee assists? Die heb ik aan God te danken."  

Simon blijft bescheiden, maar af en toe laat hij toch de ambitie doorschemeren. "Of jullie de beste Simon gezien hebben? Nog niet. Ik geloof dat ik aan 75% zit. Waar ik nog kan verbeteren? Overal. Zelfs Ronaldo en Messi zijn nog niet perfect."

"Ooit zal er iemand zijn die beter is dan hen. Of ik dat zal zijn? Als God het wil." Na zijn drie goals tegen Lokeren zorgde hij alweer voor een orgelpunt, maar hij wil meer. "Een voetballer moet altijd voor meer gaan. Scoor je er drie, dan wil je er de volgende week nog meer maken."

Bij zijn acties van gisteren dachten we steeds: 'dit zal de kap te veel zijn.' Toch kreeg hij de bal ofwel tegen de touwen, ofwel gaf hij anderen de kans om te scoren. In Spanje gaf hij al aan dat het dribbelen zijn sterkste kwaliteit is, en niet zijn snelheid. "Ik beperk me momenteel nog tot de simpele zaken. Wanneer je nieuw in een team komt, mag je het niet forceren, hé."

Als je ziet hoe Anderlecht hier won, dan kunnen wij daar hetzelfde doen

Tegen Anderlecht was het een pak minder, maar Simon gelooft toch nog in de kwalificatie. "Als je ziet hoe zij hier wonnen, kunnen wij hetzelfde doen in Anderlecht. Alles is nog mogelijk. 0-2 en penalty's, 1-4, 0-3, dat is allemaal voldoende."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties