Reactie Van Veldhoven niet te spreken over rode kaart: "Maakte de match kapot"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 18 reacties
Van Veldhoven niet te spreken over rode kaart: "Maakte de match kapot"
Foto: © SC

KVC Westerlo schoot zichzelf al na een dik kwartier in de voet in de Ghelamco Arena. Mustoe ging stevig door op Foket en mocht meteen douchen. Westerlo-coach Van Veldhoven zag dat even anders. Neto vond één rode kaart dan weer te weinig voor de Kempenzonen.

"Er is de laatste weken al veel gezegd over beslissingen", opende Van Veldhoven. "Als je na vijftien minuten al met rood begint te strooien, wordt het moeilijk." Hij vond de rode kaart onnodig. "Als het een tackle langs achteren was, zou ik er geen problemen mee hebben."

"Als iemand met z'n been wat vooruit komt, is er een bepaalde regel over, maar je moet de wedstrijd aanvoelen. Er moet iets meer in de geest van de wedstrijd gefloten worden, zoiets maakt die wedstrijd kapot."

Slag van Diagne was er niet naast

Renato Neto, die zelf met een tweede gele kaart flirtte, vond één rode kaart niet voldoende. "Die slag met de elleboog van Diagne op Gershon was er niet naast." Even later stond de Braziliaan neus aan neus met de aanvaller. "Diagne liet zijn voet hangen en stapte gewoon op Van Der Bruggen. Dat kan niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties