Vormpeil Anderlecht grootste obstakel richting vierde titel op rij

Vormpeil Anderlecht grootste obstakel richting vierde titel op rij
Foto: © Photonews

Aanstaande zondag barst het spektakel in play-off 1 los met de opener tussen AA Gent en KV Kortrijk. De komende dagen blikken we vooruit met de zes kanshebbers op de landstitel. Op nummer 3 na de reguliere competitie: Anderlecht, de ploeg die voor zijn vierde opeenvolgende titel gaat.

Prognose seizoensstart (2de)

Op dit moment krijgen we nog altijd gelijk. Anderlecht staat op gelijke hoogte met Gent net voor de play-offs beginnen. De paars-witte falanx heeft punten laten liggen door de vele blessures en heeft dit seizoen niet de ruime kern die Club Brugge wel heeft.

Ambitie PO 1

Dat werd deze week nog maar eens uitgesproken door manager Herman Van Holsbeeck: Anderlecht wil zijn vierde titel op rij, maar zal daarvoor moeten rekenen op de fitheid van zijn sterkhouders.

"Als iedereen fit is, zullen we er niet ver af zijn", aldus Van Holsbeeck. "Anderlecht heeft de ervaring in play-off 1. Bij de spelers voelde ik ook de grinta om te bewijzen dat op het einde Anderlecht altijd eerste eindigt."

In de picture

Wie zijn de jongens die dit seizoen opvallen. Dan komen we al uit bij Aleksandar Mitrovic, wiens doelpunten ongelooflijk belangrijk zijn. Als Anderlecht een kans wil maken, moet het zijn Serviër kunnen bevoorraden.

Daarnaast zal ook veel afhangen van de frisheid en beschikbaarheid van Defour en Praet. De twee zijn cruciaal voor het succes van paars-wit. De ene met zijn onverzettelijkheid en leiderschap, de andere met zijn goals en assists.

Daarnaast is er sinds begin dit seizoen nog een onverwachte sterkhouder opgestaan. Leander Dendoncker speelt immers altijd voorwaarts en is als regulator op het middenveld onmisbaar geworden.

Vormpeil

Anderlecht zat net voor de play-offs niet in zijn beste vorm van het seizoen. De vele blessures strooiden roet in het eten. Benieuwd of Hasi daar de voorbije veertien dagen een oplossing voor heeft gevonden. Met name Anthony Vanden Borre moest serieus gaan herbronnen. Maar ook Youri Tielemans is zijn dip nog niet te boven.

Op welke plaats eindigt Anderlecht?

25%
13%
44%
6%
2%
10%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties