Overzicht Premier League: Benteke loodst Aston Villa voorbij Chadli en co

In Engeland werden er om 16 uur vijf wedstrijden gespeeld. Aston Villa boekte, met dank aan Benteke, een zuinige zege op het veld van Tottenham en Toby Alderweireld won met Southampton met 1-0 van Hull City.

Tottenham Hotspur – Aston Villa  0-1

Tottenham, met Nacer Chadli in de basis, kreeg vandaag tegen Aston Villa de kans om het 0-0 gelijkspel van vorige week tegen Burnley recht te zetten. Benteke en Aston Villa konden maar beter winnen, want de club uit Birmingham heeft de drie punten erg nodig in de strijd om degradatie.

Beide ploegen begonnen twijfelachtig, met weinig kansen tot gevolg. In de 35e minuut was het dan wel bingo voor de bezoekers, wanneer Benteke de bal via de paal binnen kopte. Enkele minuten later stuurde diezelfde Benteke Agbonlahor weg, maar de Engelsman besloot op de paal.

0-1 was een logische en verdiende ruststand. Op het uur werd Nacer Chadli vervangen door Roberto Soldado, maar beter spel was amper te zien bij de thuisploeg. De wedstrijd eindigde op 0-1 en zo is Christian Benteke alweer van goudwaarde voor het team van Tim Sherwood.

Southampton - Hull City  2-0

Rode Duivel Toby Alderweireld kreeg een basisplaats bij de thuisploeg, dat de punten verdiend thuis hield. Southampton moest net niet tot het uur wachten om een eerste keer te scoren. Shane Long lokte een penalty uit en de 20-jarige Ward-Prowse benutte de strafschop.

Tien minuten voor tijd was het game over voor Hull, wanneer Pellè kon scoren op aangeven van Schneiderlin. Alderweireld speelde de hele wedstrijd voor Southampton, dat door het puntenverlies van Tottenham naar de 6e plaats springt.

Burnley - Arsenal 0-1

Iets langer dan tien minuten waren ze bezig, op Turf Moor, toen Aaron Ramsey er met een volley aan de rand van de kleine baklijn 0-1 van maakte. De Welshman heeft een patent op mooie doelpunten.

Het zou de enige goal van de wedstrijd worden. The Gunners domineerden de match, met net geen 70 procent balbezit. Arsenal staat op de tweede plaats in de Premier League en heeft nog een punt voorsprong op United, en twee punten voorsprong op City.