De sleutelspeler van Anderlecht is niet Praet of Mitrovic: "Dat is Mbemba"

De sleutelspeler van Anderlecht is niet Praet of Mitrovic: "Dat is Mbemba"
Foto: © Photonews

Dé sleutelspeler bij Anderlecht heet niet Defour, Praet of Mitrovic volgens Besnik Hasi. Dat Anderlecht zijn goeie spel heeft teruggevonden heeft het te danken aan de terugkeer van Chancel Mbemba, meent de Anderlecht-trainer.

"Met Mbemba kunnen we achteraan één tegen één spelen en kunnen we hoger opschuiven. Met zijn snelheid is hij de perfecte partner voor Olivier Deschacht", meent Hasi.

Ook vroegere topverdedigers denken er zo over. "Mbemba kan met zijn goeie pass het spel opbouwen van achteruit", zegt Georges Grün, voormalige verdediger van Anderlecht en Parma, in Het Nieuwsblad. "Eigenlijk is hij een erg complete voetballer voor zijn leeftijd."

Engeland goeie keuze

"Zijn duelkracht, zijn positiespel, zijn kopslag, zijn opbouw. Straf voor iemand van 20 jaar. Naast het veld is hij misschien wat timide, maar op het terrein straalt hij autoriteit uit. In mijn ogen is hij nog meer klaar voor een toptransfer dan Praet of Mitrovic."

Grün gaat zelfs verder. "Chancel doet me denken aan Marcel Desailly, maar op Juventus na zou ik hem het gesloten Italiaanse voetbal niet aanraden. Ik vind Mbemba sterker en minder naief dan veel verdedigers uit de Premier League. Engeland zou een goeie keuze zijn voor hem."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties