Reactie Deschacht opvallend positief: "Gent heeft nog nooit zo afgezien"

Deschacht opvallend positief: "Gent heeft nog nooit zo afgezien"
Foto: © Photonews

Ongelooflijk hoe Anderlecht zijn tweede topmatch in PO1 weggaf. Maar ondanks alle negativiteit was routinier Olivier Deschacht opvallend positief: "Weinig ploegen kunnen dit hier in de Ghelamco Arena brengen."

Johan Walckiers in Gent

"Het is heel moeilijk om vandaag negatief te zijn", aldus Deschacht. "We hebben een fantastische match gespeeld. Vooral in de tweede helft voetbalden we schitterend, met héél veel kansen. Ik denk niet dat Gent hier ooit al zo afgezien heeft in eigen huis. Ik ben trots op de ploeg."

Maar de conclusie was wel dat Anderlecht, na ook op Brugge heel goed gespeeld te hebben, weer met lege handen achterbleef. "Het mag dit seizoen niet zijn. We spelen schitterende matchen dit seizoen, zoals tegen Arsenal, toch de tweede in Engeland, Galatasaray, Brugge,... Maar het geluk zit niet mee."

Nu moeten we beginnen rekenen en hopen

De titelhoop geeft Deschacht nog niet op, maar ook de veteraan beseft dat het moeilijk wordt. "Nu moeten we beginnen rekenen en hopen. Mentaal is het natuurlijk weer een klap. Ik kan er tegen. Ik heb al zoveel meegemaakt. Morgen draai ik de knop om, maar ik weet niet hoe de jonge gasten gaan reageren. Dat zal ik je zeggen na Charleroi."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties