Reactie Anderlecht heeft duidelijk een probleem bij stilstaande fases

Anderlecht heeft duidelijk een probleem bij stilstaande fases
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Als trainer moet je er moedeloos van worden. Heel de week besteed je aandacht aan je verdediging bij stilstaande fases en de daaropvolgende match verlies je door... een stilstaande fase. Besnik Hasi schudde er meewarig het hoofd bij.

Johan Walckiers in Gent

Het is een heikel punt geworden in de kleedkamer van Anderlecht. Olivier Deschacht liep nog naar Neto toe om hem te beletten te scoren, maar het was eigenlijk de man van Vanden Borre. "Ik ga er niks over zeggen", aldus de routinier. "Het is te delicaat."

Besnik Hasi wou er dan wel weer een woordje over kwijt. "Eerst is er die onnodige fout aan de zestien en daar komt die corner uit voort. Al is niet alleen Vanden Borre schuldig, maar hij is inderdaad iets te laat."

50 procent van tegengoals op stilstaande fase

"We hebben er op gewerkt, maar het is een feit dat bijna 50 procent van onze tegengoals vallen op stilstaande fases. Hoe dat komt? Een gebrek aan concentratie en maturiteit. Maar die fase moet er deze keer niet komen. Blijf gewoon voor Moses en loop niet pal op hem. Het is moeilijk voor alle jongens, want iedereen heeft alles gegeven."

Hasi vreest de mentale weerslag van de zoveelste goal in de slotfase. "We hadden hier wel altijd moeten winnen op basis van de kansen. Maar er stond altijd iemand van Gent in de weg, of het was de paal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties