Biebauw terug onder de lat: "En ze waren nu net van mij verlost"

Biebauw terug onder de lat: "En ze waren nu net van mij verlost"
Foto: © SC

Enkele weken terug vierde Wouter Biebauw Achter de Kazerne zijn grote afscheid van de fans van KV Mechelen. Door een blessure van Anthony Moris staat hij echter zaterdag terug onder de lat van Malinwa. "Vreemd, ja. Ze waren nu net van mij verlost", nam Biebauw de handschoen met de glimlach op.

Door Aernout Van Lindt

"Het is natuurlijk in de eerste plaats echt erg voor Anthony. Hij had er alles aan gedaan en deed het goed in zijn wedstrijden. Ook naar volgend seizoen toe is dit voor hem al een domper, want hij is jammer genoeg lang buiten strijd."

Jullie konden als doelmannen ook goed met elkaar om?

"Zeker, we hadden een goede band. Hij is hier pas eind december toegekomen, maar het klikte meteen. We hebben veel respect voor elkaar gekregen. Als goalies moet dat ook wel. Hij nam zelfs voor mij speciaal brood mee uit Luik. Culture Pain, uit een speciale bakkerij: lekker."

Zelf weet je hoe het voelt om een blessure te hebben ...

"Ik ben twee keer uit geweest met de meniscus en een keer met de adductoren, maar een kruisbandletsel is toch nog wat erger. Hij zal de knop moeten omdraaien en het accepteren."

Invallen na zeven minuten, hoe voelt dat als keeper?

"Veel tijd om na te denken was er niet, en gelukkig was ik nog warm van de opwarming. Het was gewoon invallen en er meteen staan."

Zaterdag volgt dan een duel Achter de Kazerne, waar je al je afscheid vierde ...

"Dat zal wat vreemd zijn hé, ook voor de fans. Ze waren nu van mij verlost. Ze noemen mij wel eens de Comeback Kid. Wel ja, dan doe ik mijn naam eer aan zeker?" (lacht)

Voor minstens twee, maar misschien zelfs 4 of 6 wedstrijden?

"Wegaan er in ieder geval alles aan doen en nog zes keer in doel staan zou ik zeker niet erg vinden. De poule winnen zou een eerste stap zijn, maar we moeten het match voor match bekijken. Enkel vooruitkijken en niet te hoog van de toren blazen."

Die eerste match, dat is Zulte Waregem.

"Daar moeten we mee beginnen. Het wordt geen simpele wedstrijd, maar ons vertrouwen is niet aangetast na de nederlaag in Genk. Daarvoor hebben we een reeks neergezet van zeven winstpartijen, daar moeten we ons aan optrekken. Ik ga Malinwa helpen de poule te winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties